De afgesloten waterspeelplaats bij de Tuin van Noord. (Video: Sleutelstad)

PvdA dringt aan op extra buitenspeelruimte in Tuin van Noord

Bewoners en organisaties in Leiden-Noord weten niet waar ze aan toe zijn als het gaat om buitenspeelplekken voor de kinderen in de buurt. Enkele jaren geleden besloot de Leidse gemeenteraad om de waterspeelplaats in het Noorderpark te sluiten. Het is de bedoeling dat die volgend jaar wordt getransformeerd tot reguliere openbare speelplek. Maar hoe het nu verder gaat, is vooralsnog dus onduidelijk voor de omgeving.

De PvdA Leiden maant het college nu tot actie en heeft een serie vragen over de situatie gesteld. “De Tuin van Noord is een plek waar kinderen graag spelen en het park vervult een belangrijke functie voor onder andere de bewoners van de flats in de Hoven. Maar de plek ligt er nu niet best bij”, zegt fractievoorzitter Marc Newsome van de PvdA Leiden. “We willen dat de Tuin van Noord een fijne, groene plek voor de buurt is en goede speelmogelijkheden heeft.”

Newsome wil weten het het er voorstaat met de plannen en dringt er bovendien op aan dat de buurt er nauw bij betrokken wordt. “In Park Cronesteyn doen bewoners het beheer samen met de gemeente. Dat werkt daar goed. Ook bewoners en organisaties rondom het Noorderpark hebben aangegeven graag samen een beheerplan te willen maken en uit te voeren.”

Het terugbrengen van speelmogelijkheden met water in de Tuin van Noord is een eerder geformuleerde wens waarvan de PvdA zich afvraagt of die inderdaad in de plannenmakerij is meegenomen. Ook wil de partij weten hoe het park wordt aangesloten op het overige groen in de stad. Het Noorderpark ligt op de route van de tweede groene ring die het college wil aanleggen en Newsome is benieuwd hoe dat wordt vormgegeven.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×