De brief op een aanhanger op bedrijventerrein Merenwijk. (Foto: Louis Smit)

Gestalde aanhangers op bedrijventerrein Merenwijk moeten weg

Handhavers van de gemeente Leiden hebben actie ondernomen tegen het stallen van aanhangers op het bedrijventerrein van de Merenwijk. Aanhangers die meer dan drie dagen geparkeerd staan, zijn voorzien van een brief waarin de eigenaren worden gesommeerd om ze voor 25 september weg te halen.

Ondernemers met bedrijven op dat terrein klagen al geruime tijd over voertuigen die daar veel langer staan dan is toegestaan. Klanten kunnen daardoor vaak geen parkeerplaats vinden en ondernemers kijken vanuit hun kantoor aan tegen een ‘witte muur van hier gestalde anonieme busjes die waarschijnlijk toebehoren aan mensen of bedrijven die niet op ons terrein gevestigd zijn’. Begin augustus liet de gemeente weten dat de overlast haar aandacht heeft.

“Er gebeurt ineens het een en ander”, merkt Sigrid de Zwart van communicatiebureau Zabriski. “Er staan aanzienlijk minder aanhangers en de aanhangers die er nu staan hebben markeringen. Handhaving is briefjes aan het opplakken. Dat ziet er hoopvol uit.” Renate Overvorst, eigenaar van Noordman Wijnimport, zegt: “Het zou mooi zijn als het helpt.”

Juridisch voorwerk
Parkmanager Marnix Zwart van bedrijventerrein Merenwijk bevestigt de handhavingsactie. Hij vertelt dat hij een goed gesprek heeft gehad met Handhaving. “Daarin zijn toezeggingen gedaan, die worden nagekomen. Er is juridisch voorwerk verricht en dat kost nu eenmaal tijd. Tot die tijd konden ze weinig”, zo laat hij weten. Hij spreekt van een ‘heel positieve en betrokken insteek’ van de mensen bij Handhaving.

In de op de aanhangers aangebrachte brief, officieel een ‘besluit last onder bestuursdwang’, staat de constatering dat de aanhanger langer dan drie dagen geparkeerd staat op de openbare weg. “U kunt deze overtreding opheffen door het voertuig voor 25 september 2023 te verwijderen van de openbare weg”, is te lezen in de brief.

Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×