Lutze van der Ploeg en Robert Jan Stoop. (Foto: Sleutelstad)

TK Challenge Foundation gaat 24 uur wandelen voor Hospice Issoria

De TK Challenge Foundation gaat op 26 en 27 oktober 24 uur wandelen om geld in te zamelen voor Issoria Hospice & Thuis. Dit wordt de eerste editie van de 24 uur voor.. Vanaf  donderdag vijf uur tot vrijdag vijf uur wordt er non-stop gewandeld. De gedachte erachter is dat de vrijwilligers van Issoria ook 24 uur per dag klaarstaan om mensen thuis en in de hospice te begeleiden in de laatste fase van hun leven.

De start van het evenement is op de Vondellaan 51 in Leiden. Langs de route wordt voor eten en drinken gezorgd en is er divers entertainment. Zo wil de organisatie zorgen dat de motivatie op peil blijft tijdens het wandelen. “Een ronde bestaat uit tien kilometer. Mensen kunnen er ook voor kiezen om meerdere rondes te lopen”, zegt Lutze van der Ploeg in het radioprogramma De avond met Sleutelstad. Zowel particulieren als bedrijven kunnen meedoen met de actie. Meer informatie is te vinden op www.tkchallenge.nl.

Het doel
Issoria Hospice & Thuis biedt ondersteuning en zorg in de laatste levensfase, dit doen ze zowel in de hospice als thuis. De vrijwilligers en verpleegkundigen zetten zich zeven dagen per week in voor mensen in hun laatste levensfase. De organisatie gebruikt hiervoor een oproepsysteem waarmee de patiënt op elk moment van de dag de verplegende of vrijwilliger kan oproepen. “Dit systeem is nodig aan vervanging toe, omdat het erg oud en daardoor kwetsbaar is. Daar is geld voor nodig.”

Robert Jan Stoop en Lutze van der Ploeg over de TK challenge in De Avond met Sleutelstad.

 

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×