Wie op de volgende groepsfoto wil, kan zich aanmelden als vrijwilliger. (Foto: PR).

Leiden maakt zich op voor eerste 100-Bruggenloop

Nog een goeie maand en dan is het zover. De eerste editie van een nieuw (hard)loopevenement in Leiden; de 100 Bruggenloop. Zaterdag 24 september is voor de wandelaars, een dag later gaan de hardlopers van start. Het is een zogenaamde ‘funrun’, dus zonder wedstrijdelement.

Er zijn twee afstanden. De 100 Bruggenloop is negentien kilometer lang en daarbij gaan de deelnemers honderd keer een bruggetje op en af in en rond de binnenstad. Dat is een pittige ‘urban trailrun’ met ruim 140 hoogtemeters door de vele boogbruggen en trapjesbruggen over de grachten, rivieren en singels. Stijgingspercentages lopen op tot dertien procent. Voor degenen die iets minder lang willen is er een parcours van 10 kilometer. Daarin zijn 52 bruggen opgenomen.

De route gaat langs de Universiteit Leiden, de Hortus Botanicus, het Singelpark, twee havens, stadspoorten, industriële monumenten, maar ook door Nieuw Leiden. Een wijk vol bijzondere nieuwe architectuur. Onderweg wandelen of rennen deel deelnemers over honderd bruggen. Variërend van een eeuwenoude stenen boogbrug tot gloednieuwe Singelparkbruggen. Het belooft een unieke loop over rivieren, grachten, trekvaarten en singels te worden.

Inschrijving
De inschrijving voor de eerste 100 Bruggenloop is al een tijdje geopend en de aanmeldingen stromen binnen. Vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum bijvoorbeeld. Het LUMC doet met een grote groep mee aan de 100 Bruggenloop en de ziekenhuismedewerkers komen dan onder andere langs een oud gebouw uit de tijd van het Academisch Ziekenhuis Leiden.  Het staat aan de Rijnsburgersingel en is alweer decennialong in gebruik als Museum Volkenkunde. Wie ook mee wil doen met de allereerste editie kan zich inschrijven  via www.100bruggenloop.nl.

Vrijwilligers
De organisatie van het nieuwe loopevenement kan voor dat laatste weekend van september ook nog wel wat extra handjes gebruiken. Ook voor de voorbereiding is hulp nog welkom. Op 23 augustus is er vanaf 19.30 uur een informatieavond, waarbij de vrijwilligers kennis kunnen maken met de organisatie achter de 100 Bruggenloop. Alle vrijwilligers krijgen een gezamenlijk ontbijt, een 100 Bruggenloopshirt en een vrijwilligersgroepsfoto. Maatschappelijke organisaties, zoals bijvoorbeeld scoutingroepen, sportclubs of buurtverenigingen die minimaal tien vrijwilligers aandragen, ontvangen bovendien een bijdrage voor de clubkas. Wie zich nu al wil opgeven als vrijwilliger kan dat doen via www.100bruggenloop.nl/aanmelden-vrijwilliger

Er worden vrijwilligers gezocht voor de volgende werkzaamheden:

Deelnemers registreren
Garderobe bemensen
Bewegwijzering op- en afhangen
Richting wijzen en verkeer regelen
Water tappen bij verzorgingsposten
Fotograferen en filmen
Start-finishgebied op- en afbouwen
Eerste/laatste lopers begeleiden met fiets

Leiden Sport 100 bruggenloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×