Esther Ouwehand maakt bekend dat ze geen taken uitvoert als lijsttrekker, zolang het onderzoek naar beschuldigen aan haar adres niet is afgerond. (Video: PvdD)

PvdD: Ouwehand treedt tijdelijk terug, Van Schaik op plek 7

Op het congres van de Partij voor de Dieren in Den Bosch is zondag besloten dat het nieuwe bestuur zo snel mogelijk een onderzoek uitvoert naar de beschuldigingen die het vorige partijbestuur deed aan het adres van partijleider Esther Ouwehand. Tegen Ouwehand zouden meldingen over integriteitskwesties zijn binnengekomen bij de partij. Zolang dat onderzoek loopt treedt Ouwehand tijdelijk terug.

Zowel Ouwehand als het nieuwe bestuur zeggen niet te weten waar die betrekking op hebben. Hoewel Ouwehand massaal wordt gesteund door de partijleden, 96,3 procent stemde in met Ouwehand als lijsttrekker, heeft ze zelf aangegeven geen taken uit te willen voeren zolang ze niet is vrijgepleit. Ze blijft formeel wel lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, maar legt haar taken tijdelijk neer. Zelf zei ze er veel vertrouwen in te hebben dat de beschuldigingen op korte termijn van tafel zullen zijn.

Kandidatenlijst
De leden van de Partij voor de Dieren hebben op het congres ook de kandidatenlijst vastgesteld. Daarop staan twee Leidenaren die ook in de gemeenteraadsfractie van de partij zitten. Dat zijn Malcolm Jones en fractievoorzitter Martine van Schaik. Van Schaik was plek 6 toebedeeld, maar in de aanloop naar het congres bleek ze concurrentie voor die positie te krijgen van twee lager geplaatste kandidaten. In een geval is dat met succes gelukt. De leden hebben zittend Tweede Kamerlid Lammer van Raan omhoog gestemd van plek 20 naar 6. Van Schaik is daardoor uiteindelijk op positie 7 terecht gekomen. “Lucky number 7!” Zegt Van Schaik na afloop van het congres tegen Sleutelstad. “Dat is een mooie plek. Ben er blij mee.” Jones was voorgedragen voor plek 15 en en is op 16 uitgekomen.

Leiden Politiek Esther Ouwehand


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×