(Foto: Chris de Waard)

Bewoners Vogelwijk eisen een veiligere buurt tijdens de verbouwing

Het speelveldje van de kinderen is opgeofferd als opslagplaats voor bouwmateriaal en grote vrachtwagens maken de straten onveilig. De buurtbewoners van de Leidse Vogelwijk snappen niet waarom de gemeente niet naar hen luistert. “Maar we houden hoop”, zeggen ze. “En indien nodig volgen er acties”, zo kondigen ze aan.

Het riool moet worden vernieuwd en straten worden heringericht. De Leidse Vogelwijk gaat op de schop en dat komt uiteindelijk iedereen ten goede. Maar de manier waarop de gemeente het aanpakt, krijgt geen schoonheidsprijs van de bezorgde bewoners.

Erik Kooyman van Omroep West in gesprek met bezorgde bewoners van de Leidse Vogelwijk over de verkeersveiligheid.

De wijkbewoners voelen zich in de steek gelaten en overvallen door de werkwijze van de gemeente. Oskar de Kuijer weet nog goed hoe het ging in april. “We hadden een uitnodiging gekregen voor een informatiebijeenkomst op 4 april, maar toen ik op 3 april thuis kwam, waren er al bulldozers bezig.”

Een maand later dienden de bewoners een petitie in bij wethouder Ashley voor behoud van het speelveldje. Omwonenden blijven van mening dat het parkeerterrein van de DZB in de wijk een prima plek is voor de opslag van bouwmateriaal. “Daar staat bijna nooit een auto”, zegt Gijs Santen. “En het terrein is eigendom van de gemeente.”

Naast dat het speelveldje van de kinderen verdwenen is, maken bewoners zich ook zorgen over al het zware werkverkeer door de wijk. “Er rijden hele grote vrachtwagens door de smalle straten in onze wijk”, zegt Rutger Brouwer. “Dat is al eng als je ernaast rijdt op de snelweg. En hier in de wijk fietst je kind er langs naar school. En die wagens moeten hier ook nog keren of soms achteruit rijden. Het is echt een gevaarlijke verkeerssituatie.”

De buurt hoopt dat de gemeente op zijn schreden terugkeert en gehoor geeft aan de klachten van de bewoners.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×