Dennis van Winkel, Hans Schuurmans, Erik Olijerhoek, Lucia Langerak en Abel Boels. (Foto: Michiel Keller)

Drie Leidse horecagelegenheden krijgen pluim voor toegankelijkheid

Een kopje koffie in een café, lunchen in een restaurant of even een biertje drinken is niet voor iedereen weggelegd. Veel horecagelegenheden zijn slecht toegankelijk voor mensen met een beperking. Dat zegt Platform Gehandicapten Leiden dat daarom aan drie zaken die het wel goed doen in Leiden een pluim uitdeelt.

Platform Gehandicapten Leiden grijpt de Week van de Toegankelijkheid aan om horeca-ondernemers aan te moedigen in hun zaken letterlijk en figuurlijk drempels weg te halen en bijvoorbeeld ruimere toiletten in te richten waar mensen in een rolstoel zelfstandig gebruik van kunnen maken. Freddy’s Gastrobar, Grand Café de Stal en Lab071 Bar & Kitchen werden door het platform verrast met een pluim.

Vanzelfsprekend
Een op de vijf mensen in Nederland heeft een beperking. Horecagelegenheden die goed toegankelijk zijn voor hen, zijn nog altijd een beetje de uitzondering. Dat ervaart ook Lucia Langerak, een van de juryleden van de pluimenactie van Platform Gehandicapten Leiden en ervaringsdeskundige. “Het lijkt vanzelfsprekend dat er geen drempels zijn en ik er naar het toilet kan, maar in de praktijk zijn de drempels vaak onoverkomelijk”, zegt Langerak. “Het is een goede actie van het platform om aandacht te vragen voor toegankelijkheid. Ik hoop dat ik in de toekomst in alle Leidse horecagelegenheden kan komen en mij welkom voel.”

De drie locaties reageren verheugd op de pluim die hen ten deel viel. Het bieden van een toegankelijke locatie is voor hen een bewuste keuze. Het komt geregeld voor dat een bezoeker afhankelijk is van een rolstoel en zij willen dat iedereen zich welkom voelt.

 

 

 

 

Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×