kinderboekenweek
In de regio worden vele leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. (Beeld: BplusC)

Kinderboekenweek 'Bij mij thuis' staat bol van de activiteiten

Vanaf woensdag 4 tot en met 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Zoals elk jaar krijg je bij het kopen van een kinderboek het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar is dat het boek ‘Ravi en de laatste magie’ van Sanne Rooseboom.

Daarnaast worden er in de regio vele leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd, allemaal binnen het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’. Volgend jaar is het alweer zeventig jaar geleden dat de CPNB (stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) de Kinderboekenweek voor het eerst organiseerde.

Tweelingenlied
Bij jeugdboekenwinkel Silvester op het Rapenburg kun je terecht voor verschillende activiteiten. Op 8 oktober komt Julie de Graaf onder andere vertellen over haar nieuwe boek. En op 14 oktober is Anke Kranendonk er om het tweelingenlied in te studeren en vertelt ze over de avonturen van Beer en Faas.

BplusC organiseert op verschillende locaties in Leiden leuke activiteiten om samen te lezen, te leren en te verbinden. Op alle BplusC-locaties kunnen kinderen tijdens de kinderboekenweek een speciale knutsel- en tekenactiviteit doen. Verder kunnen kinderen bijvoorbeeld een harmonicaboekje maken (10 oktober, Huis van de Buurt Vogelvlucht in Zuid-West en 11 oktober, Huis van de Buurt Morschwijk). Op 11 oktober kun je je eigen erfstukken maken van klei (bibliotheek Het Gebouw). Ook wordt er in veel verschillende talen voorgelezen (14 oktober, bibliotheeklocatie Nieuwstraat).

Het Milieu Educatief Centrum geeft op 11 oktober in hun werkplaats in de Sterretuin van Leiderdorp een workshop Huisjes Isoleren in het kader van het thema van de kinderboekenweek.

Verteltante
Een workshop creatief schrijven onder begeleiding van De Verteltante kan worden gevolgd in de bibliotheken in Voorschoten en Wassenaar op 13 oktober. Na deze workshop kunnen de kinderen hun verhalen aan elkaar voorlezen.

Groene kinderboekenzondag
Op zondag 15 oktober is het Groene Kinderboekenzondag bij de Hortus. Er is een voorleesuurtje, tekenen en meer, bestemd voor kinderen van alle leeftijden. Deelname is gratis, je betaalt alleen Hortusentree (gratis voor kinderen tot 4 jaar).

Leiden Leiderdorp Maatschappij Voorschoten Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×