(Foto: GroenLinks Leiden)

Paarse Mier en Energiefixers071 winnen Groene Lintjes 2023

GroenLinks Leiden heeft vanmiddag groene lintjes uitgereikt aan de Energiefixers071 en Ant Brandenburg van Paarse Mier. Deze prijs voor duurzame initiatieven wordt jaarlijks door de Leidse afdeling van de partij uitgereikt op de Dag van de Duurzaamheid.

Dit jaar wonnen op zondag 8 oktober Paarse Mier, dat groene, sociale en duurzame projecten opzet, en Energiefixers071, die Leidenaren met een kleine beurs helpen bij het besparen van energie. De initiatieven werden uit negen nominaties gekozen door juryleden Emma van Bree (raadslid GroenLinks) en Esmee van Meer (raadslid PvdA).

“Ant Brandenburg van Paarse Mier organiseert allerlei waardevolle projecten en is onder andere actief voor Struikrovers, meerbomen.nu, Natuurwijs en Naturalis. En verder ook als natuurgids en wandelcoach en dan heb ik vast de helft nog niet genoemd”, zegt Emma van Bree. “Deze paarse mier is een soort die we moeten koesteren in onze stad. Sterker nog, die we tot beschermde diersoort zouden moeten uitroepen.”

Esmee van Meer is net zo enthousiast over Energiefixers071: “Het is een initiatief dat groen én sociaal is. Vernieuwd qua aanpak omdat ze echt van aanpakken weten door gewoon zonder gedoe bij mensen langs de deuren te gaan. Bovendien is het zeer inspirerend hoe ze in no time tientallen huishoudens in Leiden hebben geholpen met ledlampen, radiatorfolie en radiatorventilatoren, maar ook met advies over het beperken van energieverbruik bij inloopspreekuren van buurthuizen.”

De Groene Lintjes 2023 werden uitgereikt bij de Tuin van de Smid in Polderpark Cronesteyn.

Duurzaamheid Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×