Kinderen hollen pompoenen uit op het Dorpsplein. (Foto: Robbert Beurse)

Griezeldorp: Zoeterwoude viert uitgebreid Halloween

Het kleinste dorp van de regio is met Halloween ook even het engst. Op zaterdag 28 oktober wordt in Zoeterwoude met verschillende activiteiten namelijk uitgebreid stilgestaan bij het internationale griezelfeest.

Voor het derde jaar op rij kunnen kinderen op zaterdagmiddag terecht op het Dorpsplein om een pompoen uit te hollen. “Voor twee euro mag iedereen tot twaalf jaar proberen om er de mooiste lantaarn van te maken. Voor de pompoenen hebben wij al gezorgd, dus die hoef je niet mee te nemen”, grapt Jacintha Paardekooper bestuurslid van het Dorpsfeest dat ook deze activiteit voor zijn rekening neemt.

Naast pompoen uithollen worden kinderen er geschminkt en kunnen de deelnemende kinderen verschillende griezelspelletjes spelen. Ook kunnen ze een glittertattoo laten zetten.

Spookhuis
Om 17.00 uur openen de deuren van het jeugdhuis bij Scouting Zoeterwoude. “We maken weer een spookhuis. Om ervoor te zorgen dat het niet té eng is en iedereen de kans krijgt om een kijkje te nemen, werken we weer met leeftijdsgroepen. De jongsten, van 5 tot en met 8 jaar, zijn welkom tussen 17.00 uur en 18.00 uur. Van 19.00 tot 20.30 uur is het dan de beurt aan de Zoeterwoudenaren van 9 tot en met 12 jaar oud en daarna zijn we open voor de rest”, legt Max van Mil van Scouting Zoeterwoude uit.

Utopia
Ook jongerencentrum Utopia Cascade griezelt mee. Om 23.00 uur opent zij de deuren voor een Halloweenfeest dat tot in de late uurtjes doorgaat.

Tuin
Tussen 18.30 uur en 20.30 uur is het ’trick or treaten’ in Zoeterwoude-Dorp. Bewoners van de Vogel- en Bloemenweide versieren hun voortuin om duidelijk te maken dat er door de kinderen aangebeld mag worden voor een lekkernij.

Poster
In de rest van de dorp hangen deelnemende Zoeterwoudenaren een speciale Halloweenposter voor het raam. “De posters zijn te downloaden op de website van het evenement. Als je je adres achterlaat op het aanmeldformulier, zorgen wij dat je op de digitale plattegrond wordt vermeld”, belooft Paardekooper.

De Halloweenposters zijn ook verkrijgbaar bij verschillende winkels in de dorpskern.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×