Spoedeisende hulp Alrijne Leiderdorp ruim een uur dicht door stroomstoring

Het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp heeft donderdag ruim een uur te kampen gehad met een stroomstoring. In de middag viel alle stroom weg nadat bij werkzaamheden een kabel kapot was getrokken. Noodaggregaten namen kritieke systemen over en de spoedeisende hulp ging dicht.

Doordat de noodaggregaten alles direct overnamen, konden operaties en afspraken in het ziekenhuis gewoon doorgaan. Ook afdelingen als de intensive care bleven gewoon operationeel. Het was wel wat donkerder dan normaal in de gangen van het ziekenhuis omdat daar alleen noodverlichting draaide.

Het ziekenhuis wist waar de storing zat en daardoor kon er gericht begonnen worden met de reparatie, zegt een woordvoerder. Dat is dus gelukt, waardoor het ziekenhuis rond 15.45 uur weer ‘normale’ stroom had en de noodaggregaten uit konden.

SEH
De spoedeisende hulp van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp gaat ook weer open, zei een woordvoerder donderdagmiddag tegen onze mediapartner Omroep West. Tijdens de  stroomstoring was die gesloten. Dat werd opgevangen door het LUMC in Leiden en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Omdat een SEH wel eens vaker tijdelijk de deuren moet sluiten, zijn daar protocollen voor.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×