Gerda de Boer samen met haar man Dick de Boer op hun eerste ritje op de duofiets. (Video: Brigit Disseldorp)

Bloemetje voor duizendste gast Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp

Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp bestaat eind november zeven jaar. In die zeven jaar hebben zij al duizend gasten mogen verwelkomen. De duizendste gast, Gerda de Boer, had afgelopen woensdag haar eerste rit. Als verrassing werd zij door Laila Driessen, de burgemeester van Leiderdorp, onthaald op het gemeentehuis met een bos bloemen.

De duofiets was woensdagmiddag versierd. Boven de fiets hing een bordje met de tekst ‘Fietsmaatjes 1000ste gast!’. Dit kwam als een verrassing voor Gerda. “Ik ging fietsen vanmiddag, maar ik zag dat bordje en toen hoorde ik dat ik naar de burgemeester mocht. Heel bijzonder”, vertelt zij enthousiast. Haar eerste rit was tevens ook de eerste rit van haar man Dick de Boer. Dick is recent fietsmaatje geworden en zijn vrouw was zijn allereerste gast. “Het is zo geweldig om naast elkaar op zo’n fiets te zitten en te kunnen genieten van het feit dat je gewoon heerlijk door het landschap rijdt”, aldus Dick.

Momenteel zijn er bij Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp 489 gasten die op regelmatige basis worden rondgereden door 346 vrijwilligers. Eind dit jaar zal het aantal ritten de 20.000 passeren, zegt voorzitter van Fietsmaatjes, Ben Crul.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×