(Archieffoto: Robbert Beurse)

Zwembroek van Zoeterwoudse burgemeester geveild voor het goede doel

De zwembroek van de burgemeester van Zoeterwoude, een pak wasmiddel erbij en de topstukken van de 49e editie van Veiling met een missie zijn duidelijk. Ooit gestart als missieveiling zamelt de organisatie met een jaarlijkse veiling geld in voor liefdadigheidsprojecten.

Op zaterdag 4 november vindt de 49ste editie van het evenement plaats. De organisatie hoopt weer veel kavels te kunnen veilen voor het goede doel. De projecten waar het geld aan wordt gedoneerd moeten een link hebben met Zoeterwoude. Iedereen is welkom om een bod te komen doen tijdens de veiling.

Vorig jaar heeft de veiling ongeveer 41.000 euro opgebracht. “We hopen natuurlijk dit jaar ook een mooi bedrag op te halen”, vertelt organisator Peter Kortekaas in De avond van Sleutelstad. De werkgroep heeft al veel veilingstukken aangeboden gekregen van verschillende sponsors, zoals bierproeverijen, de zwembroek van de burgemeester en een rit op een duofiets.

In de voorgaande jaren vond het evenement altijd plaats in het laatste weekend van oktober, alleen nu is besloten om de veiling te verplaatsen naar weekend later. “In verband met de festiviteiten rondom Halloween hebben wij na heel veel wikken en wegen besloten om het te verplaatsen. De concurrentie was te groot”, vertelt Kortekaas.

Het evenement begint om 20.00 uur in het Muziekcentrum aan de Schenkelweg in Zoeterwoude. Voor de eerste vijftig bezoekers van de veiling heeft de werkgroep een prijs. “Wat de prijs is houden we nog even geheim”, vertellen organisatoren Arie Rooseboom en Peter Kortekaas na een kort overleg lachend.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×