Eerder dit jaar verzorgde Olga Commandeur een halfuur 'Bewegen op Muziek'. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Bewegen op Muziek voor senioren in Leiderdorp

Senioren uit Leiderdorp en omgeving kunnen vanaf 25 oktober weer elke woensdagochtend bewegen op muziek. Nathalie Beekman, in coronatijd verantwoordelijk voor het BalkonBewegen, biedt zes gratis lessen aan voor iedereen die maar mee wil doen.

‘Bewegen op Muziek’ is één van de sporten die aangeboden wordt bij Clubhuis de Derde Helft. Dit initiatief heeft als doel om ouderen elkaar te laten ontmoeten en gezond te blijven bewegen. Twee ochtenden in de week van 9.00 tot 12.00 uur zijn alle 55+’ers uit de regio welkom voor een kop koffie, een praatje, een spelletje en sport. Op woensdag is dat bij voetbalclub RCL, en op donderdag bij hockeyclub Alecto. Beide verenigingen zitten op de Bloemerd in Leiderdorp.

Rob van der Groen, één van de drijvende krachten achter het Clubhuis, is blij dat Beekman het Bewegen op Muziek aanbiedt. “In coronatijd ging ze wekelijks verschillende wooncomplexen in Leiderdorp af om de bewoners te laten bewegen op hun balkon. Nu zet ze zich weer in voor de doelgroep, maar dan gewoon op het terrein van voetbalclub RCL.”

De ‘koningin van het BalkonBewegen’, zoals Van der Groen haar noemt, geeft zes woensdagochtenden lang om kwart over tien een half uur lang ‘Bewegen op Muziek’. Wie mee wil doen, kan vrijblijvend langskomen, zonder zich te hoeven aanmelden.


Rob van der Groen vertelt over Bewegen op Muziek in Sport071.

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×