Op dit moment zijn er veel objecten te zien aan de sterrenhemel, zoals de planeet Saturnus. (Foto: Oude Sterrewacht Leiden)

Nacht van de Nacht in de Oude Sterrewacht op 28 oktober

De Oude Leidse Sterrewacht staat op zaterdag 28 oktober van 20.00 uur tot 23.00 uur in het teken van de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht kan het publiek door de historische gebouwen rondlopen en door de antieke sterrenkijkers kijken.

Op dit moment zijn er veel objecten te zien aan de sterrenhemel, zoals de planeten Jupiter en Saturnus, maar ook sterrenhopen en melkwegstelsels, als het weer het tenminste toelaat.
Verder is er een Lichtlab, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld. In deze projecten wordt duidelijk gemaakt wat voor informatie we kunnen halen uit licht dat wordt opgevangen door telescopen van verre sterrenstelsels en planeten.

De Oude Leidse Sterrenwacht is gevestigd aan de Sterrenwachtlaan 11 in Leiden. De tijdelijke ingang naar de Sterrewacht is via de Zeegersteeg. Iedereen is welkom, en de toegang is gratis. Reserveren is niet nodig.

Martien Jacobs van de Sterrewacht in Leiden vertelt bij Nieuws071 over de Nacht van de Nacht.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×