Skinc, winnaar Nobel Award 2022 (Foto Par pa)

Voorrondes Nobel Award voor muziek 2023 van start

Twintig muzikale acts doen de komende maanden een gooi naar de felbegeerde Nobel Award voor muziek. Wat ooit begon als een initiatief in de Bollenstreek, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nationale award voor popcultuur. En meedoen en zeker winnen legt je geen windeieren. “De winnaars krijgen echt een kickstart naar het volgende level”, vertelt Merijn de Buisonjé bij Cultuur071. “Ik ben honderd procent trots. Onze winnaars en ook de tweede en derde plek zijn allemaal successen. Melle, Zuster Zonnebloem, Skinc, Downtown District.”

De magie van de Nobel Awards zit hem echt in de ontmoetingen tussen al die acts onderling en het publiek. Op een avond vijf acts op het podium tijdens de voorrondes, de halve finale en de finale. Er ontstaat altijd vriendschappen. En het is een verrassing voor het publiek.

Presentator Ernst Friele vindt ook de diversiteit aan stijlen een kracht: “Als je vorig jaar een band hebt opgericht zit je misschien veel meer in wat nu populair is, maar als je al 10 jaar geleden begonnen bent, zit je weer in een andere stroming”. Verschillende leeftijden en verschillende stijlen. Het gaat alle kanten op. “Van singer songwriter tot snoeiharde metal en alles er tussenin.”

Wil je dit meemaken? De komende voorrondes zijn 10 november en 17 november in de Q-Bus en 2 december in de Resistor. De halve finale en finale zijn 15 en 22 december in de Nobel.

 


Ernst Friele en Merijn de Buisonjé blikken in Cultuur071 vooruit op de Nobel Awards voor muziek van 2023 en kijken terug op het fenomeen: wat heeft het allemaal opgeleverd? Een kijkje in de popmuziekcultuur anno nu.

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×