De Vredeskerk in de ProfBurgwijk waar een asielzoekersgezin uit Colombia wordt opgevangen. (Foto: Louis Smit)

Asielzoekersgezin uit Colombia neemt intrek in Vredeskerk

Een asielzoekersgezin uit Colombia heeft zijn intrek genomen in de Vredeskerk aan de Van Vollenhovenkade in Leiden. Het bestaat uit een vader, een moeder, een zoon van 13 en een dochter van 8. Dit heeft Astrid Krispijn namens de kerkenraad laten weten.

De Vredeskerk, die ligt op de grens van de Professorenwijk en de Burgemeesterswijk, biedt op deze wijze noodopvang om de overloop in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel te ontlasten.

“Voordat het gezin arriveerde, kregen de direct omwonenden en bedrijven, in totaal zo’n twintig adressen, een brief met de mededeling dat er een asielzoekersgezin verwacht zou worden in de kerk”, zo meldt Krispijn. “Ook werd iedereen uitgenodigd om een kijkje te nemen in de opvangruimte en werd de mogelijkheid geboden om vragen te stellen. Daarop zijn enkele bewoners gekomen, met een positieve instelling ten aanzien van de opvang.”

Via de website van de Profburgwijk werd de buurt op de hoogte gebracht. Volgens Krispijn kwamen ook uit de wijk verscheidene positieve reacties en is er ook hulp aangeboden.

Colombia
Colombia is niet het eerste herkomstland waar men aan denkt bij asielzoekers in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren in september de meest voorkomende nationaliteiten van asielzoekers en hun nareizende familieleden Syrisch (de helft), Turks (8,3 procent), Jemenitisch (5,4 procent) en Eritrees (5,0 procent). Stichting Vluchteling meldt dat Colombia zelf meer dan 2,5 miljoen vluchtelingen uit buurland Venezuela opvangt.

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×