BBB oefent in Zoeterwoude
De Boer Burger Band tijdens hun optreden op het Open Podium. (Foto: PR)

Zoeterwoudse Boer Burger Band brengt eerste album uit

Het eerste album van de Zoeterwoudse Boer Burger Band is verschenen. Het is een opname van hun optreden tijdens de dertigste editie van het Zoeterwouds Open Podium, dat op 2 september van dit jaar plaatsvond in Café de Meester. Meer dan vijfentwintig boeren en burgers uit ‘de Weipoort’ vertolken onder begeleiding van hun eigen rockband de boerennummers van het platteland. Het album is te beluisteren via Spotify en YouTube.

Boeren en burgers van de Weipoort vertolken de boerennummers op hun eigen wijze en vooral met veel overtuiging. Op nummers als ‘Melken, melken, melken’ en ‘In de blote kont’ deint het podium op en neer. “Ik heb mijn keel schor gezongen”, vertelt boer Theo Ammerlaan. “Ik had nog nooit gezongen in een band. Dit is lachen man!”, roep hij uit.

Anti-shanty
Boeren en burgers van de Weipoort richten begin deze zomer hun eigen rockband op. De opmars van de BBB in de politiek gaf de inspiratie voor de naam, maar verder is de band niet politiek geïnteresseerd. Hun motto: boeren en burgers hebben het goed samen op het platteland. Alle leeftijden samen, van twintigers tot zeventigers en dat mag gevierd worden. “Geen shantykoor, maar anti-shanty boerenrock. Het moet niet te soft worden hoor”, verklaart boer Nico Captein.

Oerend Hard
Het eerste optreden was op de buurtbarbecue bij het buurthuis. Bij ‘Oerend Hard’ liet burger Leon Hoppenbrouwers zijn BSA knetteren. “Tinus op de BSA, zingt Bennie Jolink van Normaal, maar in de Weipoort hebben we Leon op de BSA. Hij produceert wel veel rook en lawaai, maar oerend hard gaat ie niet”, zegt boer Huub Duivenvoorde lachend. Op de opnames van Zoeterwouds Open Podium davert boer Huub Duivenvoorde met zijn Harley Davidson op het plein achter Café de Meester. Het is allemaal goed te horen op de plaat.

Trots
Yvonne van der Geest, organisator van het Zoeterwouds Open Podium is trots op het album: “Dertig jaar lang bieden we met dit festival een podium aan Zoeterwoudse bands en muzikanten. Tijdens dit optreden kwamen voor het eerst ook de boeren uit de Zoeterwoudse Weipoort van hun erf om een optreden op dit festival te geven. Ze hebben er een geweldig feest van gemaakt. En dat is te horen op de plaat. Het hele plein ging uit zijn dak.”

Zwarte Cross
Hoe nu verder met de Boer Burger Band? De band gaat er prat op de enige boerenband in het westen van het land te zijn. Toch fantaseren sommigen al over een heuse tournee in het achterland. “We moeten natuurlijk spelen op de Zwarte Cross”, meent burger Theo van Leeuwen. Hij is al voorzichtig begonnen contacten te leggen. De plaat op Spotify gaat hen helpen bij de promotie, hopen de bandleden.

Wie de boeren live in actie wil horen kan zaterdag 4 november terecht in het Muziekcentrum in Zoeterwoude-Dorp. Daar is de band te zien tijdens de 49e Veiling met een Missie. Tijdens de avond wordt ook een optreden van de boeren en burgers geveild voor het goede doel.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×