De Posthofrotonde wordt begin volgend jaar heringericht. (Foto: Chris de Waard)

Verkeersveiligheid op en rond Posthofrotonde wordt verbeterd

De verkeersveiligheid van de Posthofrotonde op de kruising van de Rijnsburgerweg en de Wassenaarseweg, wordt begin volgend jaar aangepakt. De gemeente wil daarmee ook de leefbaarheid in de omliggende wijken verbeteren. Met de maatregelen loopt de gemeente vooruit op een grootschalige herinrichting van het gebied.

“Maar die totale reconstructie duurt nog wel even en zolang wilde ik niet wachten met het verbeteren van de verkeersveiligheid”, zegt wethouder Ashley North. “Deze plek staat namelijk in onze top tien van onveilige verkeersituaties.”

Verkeerswethouder Ashley North over de maatregelen die genomen gaan worden bij de Posthofrotonde.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft North dat samen met bewoners, de drie omliggende wijkverenigingen, het LUMC en het Visser ’t Hooft Lyceum is uitgezocht wat er op de korte termijn mogelijk is om de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren op de Posthofrotonde, de kruising Sandifortdreef – Wassenaarseweg en de Darwinrotonde.

Middeneiland
In het gebied is het met name in de ochtendspits erg druk met auto’s en fietsen die er bovendien voor een deel de gang flink inhouden. Op een ander deel wordt weliswaar langzamer gereden, maar is het overzicht slecht, waardoor automobilisten fietsers nogal eens over het hoofd zien. “De fietspaden zijn tijdens spitsmomenten te smal voor de hoeveelheid fietsers”, zegt North. Door rijbanen te versmallen en fietspaden te verbreden gaat de snelheid omlaag en wordt het overzicht verbeterd. Met datzelfde doel wordt ook het middeneiland van de rotonde vergroot. Op het fietspad bij de kiosk komt een middengeleider om de fietsstromen uit elkaar te houden.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×