Op dit moment zijn er ongeveer zeshonderd kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin. (Video: Janna Verwer en Robbert Beurse)

Week van de Pleegzorg: dagje Duinrell voor pleegouders en pleegkinderen

Ondanks de regen was het dit weekend druk met bijzondere gasten in Duinrell. Van 1 november tot 8 november is het namelijk Week van de Pleegzorg. Meerdere pleegzinnen waren uitgenodigd in Wassenaar, om samen met hun pleegkinderen een fijne dag in het pretpark te beleven.

Pleegzorg is een zorg van Jeugdzorg voor als het thuis niet gaat. Pleegzorg kan dan ondersteunend worden aangeboden, want het liefst wil Jeugdzorg Nederland zo min mogelijk uithuisplaatsingen. “Deze vorm van zorg kan meer gezien worden als het samen opvoeden van het kind, waarbij de essentie van pleegzorg is dat het kind uiteindelijk weer terug naar huis kan”, legt Chantal Wittenberg van Jeugdzorg Nederland uit. Alleen als de veiligheid van een kind niet gegarandeerd kan worden, woont het kind fulltime bij de pleegouders.

Op dit moment zijn er ongeveer zeshonderd kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin, er is een groot tekort aan pleegouders. “Pleeggezinnen zijn hard nodig, maar er moet ook aandacht zijn voor de pleegzinnen die er al zijn”, zegt pleegkind Delilah.

Naast het werven wil de organisatie de ouders ook bedanken. “Pleegouders stellen zich met hun huis en hart open om voor pleegkinderen te zorgen, via deze weg willen we ze in het zonnetje zetten”, zegt Chantal Wittenberg. Het zorgen voor andermans kind is naast de mooie dingen die het brengt niet altijd even makkelijk. “We merken dat de pleegouders elkaar opzoeken om ervaringen uit te wisselen”, aldus Wittenberg. “Dat is mooi om te zien.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×