Het gebouw van Zorg en Zekerheid in Leiden. (Foto: PR)

Zorgpremie Zorg en Zekerheid stijgt met 5,7 procent

Verzekerden van Zorg en Zekerheid betalen volgend jaar 5,7 procent meer voor de meest gekozen Zorg Zeker Polis. De premie komt daarmee op € 147,95 per maand. Volgens bestuursvoorzitter Ton van Houten ontkomt de marktleider voor zorgverzekeringen in de Leidse regio niet aan een premieverhoging als gevolg van de inflatie en de hogere salarissen in de zorg.

De premiestijging ligt echter ver onder de raming van het ministerie van VWS, stelt Zorg en Zekerheid. “Door betere samenwerking tussen zorgprofessionals onderling en tussen zorg en welzijn kan Zorg en Zekerheid de zorgkosten beheersbaar houden. Daarbij roepen we de rijksoverheid met klem op meer te investeren in preventie”, aldus Van Houten.

Hij noemt de hogere salarissen voor zorgpersoneel, die oplopen tot meer dan tien procent, een goede zaak. “Hiermee spreken wij als zorgverzekeraars én als maatschappij onze waardering uit voor hun belangrijke werk. Feit blijft wel dat er te weinig personeel is om de zorg en de hulp aan de groeiende groep mensen te bieden”, zo zegt Van Houten. “Willen we de zorg bereikbaar en beschikbaar houden, dan moet er niet alleen meer geld naar de zorg. Ook gemeenten moeten kunnen rekenen op meer financiële steun vanuit het Rijk. Nu lijkt er juist minder geld naar preventie te gaan.”

Afremmen
Zelf investeert Zorg en Zekerheid al jaren in preventie. De verzekeraar werkt daarbij samen met zorgprofessionals en gemeenten en kijkt kritisch of een vraagstuk echt zorg betreft of eigenlijk welzijn, inkomen, onderwijs of milieu. Zo wordt een verdere groei van de zorgkosten afgeremd, zegt Zorg en Zekerheid.

Economie Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×