Afgelopen week werd op meerdere momenten stilgestaan bij het afscheid van Laila Driessen. (Video: Brigit Disseldorp)

Afscheid Laila Driessen als burgemeester van Leiderdorp

Na twaalf jaar burgemeesterschap heeft Laila Driessen officieel afscheid genomen als burgemeester van Leiderdorp. Afgelopen week werd op meerdere momenten stilgestaan bij haar vertrek. Zo vond zaterdagmiddag de afscheidsreceptie plaats voor inwoners en was dinsdagavond het formele afscheid tijdens de buitengewone raadsvergadering.

De bijeenkomst op zaterdagmiddag begon met de vertoning van een korte video die is gemaakt van de afscheidstournee die de burgemeester in de aanloop naar haar vertrek door het dorp maakte. Daarna werd Driessen zelf bevraagd over haar tijd in Leiderdorp en volgde nog een afscheidswoord door locoburgemeester Herman Romeijn. Als klap op de vuurpijl werd de burgemeester toegezongen door LPL-raadslid en voormalig minikoraalburgemeester Eric Filemon die niet alleen het Leidse volkslied heeft geschreven, maar ook dat van Leiderdorp.

Het officiële afscheid van de Leiderdorpse burgemeester vond dinsdagavond plaats. Hierbij werd ze toegesproken door collega’s, en kreeg ze verschillende cadeaus overhandigd. Onder andere enkele bijenhotels. Driessen is al jaren ambassadeur van Groene Cirkel Bijenlandschap, en ook werd ze benoemd tot ereburger van Leiderdorp.

Tot slot overhandigde Driessen de ambtsketen aan wethouder en locoburgemeester Herman Romeijn, die deze week de taak van waarnemend burgemeester op zich neemt. Aankomende dinsdag wordt de opvolger van Laila Driessen, Tjarda Struik, officieel benoemd tot burgemeester van Leiderdorp.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×