(Foto: PR)

Wassenaarse horeca unaniem akkoord met vernieuwing dorpskern

Tijdens een drukbezochte ledenvergadering van horeca Wassenaar bij Chester hebben de leden unaniem ingestemd met het inrichtingsplan ‘Versterking Dorpscentrum’ van wethouder Laurens van Doeveren (Financiën, economie en sport).

Tijdens de bijeenkomst gaf de wethouder een presentatie over de ontwikkelingen van het project. “Wassenaar staat aan de vooravond van een belangrijk besluit over de leefbaarheid van het centrum, de huiskamer van ons dorp. Daarvoor is het nodig dat we het centrum aanpakken en voorzien van een nieuwe toekomstbestendige inrichting.”

Over de vernieuwing van de dorpskern, ook bekend als het centrumplan, wordt al jaren gepraat. Een goed functionerend en aantrekkelijk dorpscentrum vindt de gemeente essentieel voor de vitaliteit en leefbaarheid van Wassenaar en een belangrijke voorwaarde voor een gezond vestigingsklimaat, maar toch kwam het er maar niet van. Nu is wel geld geregeld voor de uitvoering van de plannen.

Vernieuwing
Naast de inrichting van het gebied is ook leegstandsbestrijding een belangrijk onderdeel van het plan. daarbij wordt onder meer gekeken naar wat er nodig is om wonen in het centrum mogelijk te maken. Inclusief een goed parkeerbeleid. Andere onderdelen van het plan zijn het aanzicht van de terrassen en bijvoorbeeld de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Ook wil de gemeente dat uitstallingen voor de winkels er verzorgd uitzien. In het nieuwe centrum is verder veel aandacht voor groen en het klimaat.

Besluit
In december neemt de gemeenteraad een besluit over de aanpak van de dorpskern. Wethouder Van Doeveren hoopt dat het plan dan wordt goedgekeurd, zodat de uitvoering snel van start kan gaan. “Ik zoek participatie met de omgeving en medestanders; ondernemers zijn belangrijke voorstanders en trekkers bij deze ontwikkeling. We hebben elkaar nodig, alleen door samen te werken maken we van Wassenaar de beste woongemeente van Nederland.”

Meer informatie over het project staat op https://www.wassenaar.nl/inrichtingsplan-centrum-wassenaar 

Economie Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×