kinderboeken
Gratis kinderboeken in de strijd tegen laaggeletterdheid. (Foto: Pixabay)

GroenLinks-PvdA deelt kinderboeken uit op Kooiplein Leiden

De Leidse afdelingen van GroenLinks en PvdA nodigen  iedereen uit om langs te komen bij hun kraam op het Kooiplein in Leiden op woensdag 15 november van 12.00 tot 14.00 uur. Hier worden gratis kinderboeken uitgedeeld in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Onder andere fractievoorzitter van PvdA Leiden Marc Newsome en GroenLinks-raadslid Prescillia van Noort zijn aanwezig om boeken uit te delen en met bewoners het gesprek aan te gaan over laaggeletterdheid.

“Laaggeletterdheid is een groot probleem”, zegt Newsome. “Ook in Leiden, waar meer dan 8.000 inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven. Deze mensen ondervinden problemen op het werk, in hun opleiding en in hun vrije tijd.”

“Laaggeletterdheid is bovendien een belangrijke oorzaak van ongelijkheid. Daarom willen GroenLinks en PvdA dat iedereen, van jongs af aan, de kans krijgt om goed te leren lezen en schrijven. En dat begint bij het lezen van kinderboeken. Deze weggeefactie is een manier om aandacht te vragen voor het probleem en aan te dringen op actie vanuit de landelijke politiek.”

Sinds 2003 is het percentage laaggeletterden in Nederland gegroeid van 12 procent naar 18 procent. Bijna 15 procent van alle jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×