Achter de balie van Terre des Hommes. (Foto: Roeland van Wely)

Vijftig jaar Terre des Hommes in Leiden gevierd met recordopbrengsten voor kinderrechten

Terre des Hommes in Leiden bestaat vijftig jaar. De organisatie die zich in zet voor de bestrijding van kindermisbruik, kinderarbeid en andere schendingen van de rechten van kinderen, heeft al jaren een goedlopende tweedehandswinkel in de Burgsteeg in Leiden. Dankzij de opbrengsten van die winkel kon vorig jaar nog een recordbedrag van 40.000 euro aan het goede doel worden overgemaakt.

“Alle opbrengsten gaan naar kinderen die in nood zijn”, vertelt Andrea Castelein, een van de vrijwilligers in de winkel. “Toen ik hier pas kwam, was er een project voor kinderen die in de mica-mijnen werken. En dat was vanaf vijf jaar. Je kan je niet voorstellen dat een kind van vijf jaar een mijn in moet. En nu is er een project van Terre des Hommes tegen seksuele uitbuiting online. Ik vind het belangrijk dat daar wat aangedaan wordt.”


Verslaggever Roeland van Wely in gesprek met Ineke van der Stok en Andrea Castelein over vijftig jaar Terre des Hommes Leiden.

Een van de andere vrijwilligers, Ineke van der Stok, vult haar aan: “Ik heb ook twee andere dingen die ik doe als vrijwilliger, maar daar heb ik alleen een-op-een contact. Ik vind het leuk om hier te werken omdat de opbrengsten naar een goed doel gaan en je goed contact hebt met medevrijwilligers en de verscheidenheid aan klanten. Bovendien komen mensen door de variatie aan spullen die wij hier in de winkel aanbieden, en die wij elke week verversen, vaak terug om te snuffelen.”

“Van jong tot oud komen mensen hier dingen brengen. Zo hebben we onlangs een collectie uiltjes gekregen van iemand die dat verzameld had. Mensen vinden hier leuke dingen”, vertelt Castelein. “Ik heb twee mooie vogeltjes gekocht voor in de Kerstboom. Ik kom hier al jaren als ik in de buurt ben. Het geeft een goed gevoel dat ik zo kan bijdragen aan een goed doel”, bevestigt klant Marion. Terre des Hommes Leiden is mede door haar aankoop hard op weg om in haar jubileumjaar het recordbedrag van vorig jaar te evenaren.

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×