De Energiekaravaan is tot en met 7 december te vinden in Het Gebouw. (Video: Jelle Broekstra)

Bij Energiekaravaan leren mensen goedkoop energie besparen

Hoe kun je snel en goedkoop je energiekosten flink omlaag brengen? Die vraag wordt beantwoord tijdens de Energiekaravaan. Het Leidse initiatief trekt de komende maanden langs verschillende buurthuizen in Leiden, waar inwoners gratis langs kunnen komen voor advies over energiebesparing. Het initiatief werd donderdag 16 november afgetrapt door wethouder Yvonne van Delft in Het Gebouw.

Jeroen Schrama van Duurzaam Leiden vertelt dat het doel van de Energiekaravaan vooral het aanpakken van energiearmoede is. “Dat is helaas nog lang niet uit de wereld.” De mensen van Duurzaam Leiden geven dan ook tips voor toegankelijke en goedkope manieren om energie te besparen. “Denk bijvoorbeeld aan het dichten van kieren, het aanbrengen van radiatorfolie en het gebruiken van ledlampen.”

Subsidies
De Energiekaravaan is een samenwerking tussen de net opgerichte coöperatie Duurzaam Leiden, Incluzio en het Leids Steunpunt Migranten. “Wij hebben de kennis van hoe je het beste kunt besparen en Incluzio heeft het netwerk van de mensen die hier het meeste baat bij hebben”, zegt Schrama.

Ook de gemeente speelt een belangrijke rol bij het omlaag brengen van energiekosten. “We hebben subsidies, en momenteel loopt ook een isolatiecampagne”, zegt wethouder Van Delft. “Voor informatie hierover kunnen mensen terecht op de website van Ga Goed.”

De Energiekaravaan is tot en met 7 december te vinden in Het Gebouw. Mensen kunnen hier maandag tussen 9 en 11 uur en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur terecht. In december trekt het initiatief door naar de Merenwijk, om in januari de Mors aan te doen.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×