De Singel. (Foto: PR).

Stadshistoricus Cor Smit geeft lezingenreeks over de Leidse singels

De Leidse singels zijn in het verleden gebruikt als verdedigingswerk, vervoer over het water, maar ook als plaats voor fabrieken en wandelgebied. De wijken om de stad hadden vaak een nauwe relatie met activiteiten aan de Singel. Stadshistoricus Cor Smit gaat maandag 20 november verder met zijn lezingenreeks over de singels met een lezing over de geschiedenis van de Zoeterwoudsesingel en het Plantsoen.

In de lezing ‘Geschiedenis van de Zoeterwoudsesingel, het Plantsoen en de wijken eromheen’ gaat Smit nader in op de de geschiedenis van het zuidelijk deel van de Leidse Singels: de Hogewoerdbuurt en omgeving, het stadspark het Plantsoen en de Burgemeester- en Professorenwijk tot aan de Lammenschansweg. Aan bod komen onder andere de stadsuitbreidingen in de middeleeuwen en 17e eeuw rond de Hogewoerd en de wijk rond het Levendaal.


Stadshistoricus Cor Smit over de lezing ‘Geschiedenis van de Zoeterwoudsesingel, het Plantsoen en de wijken eromheen’

Ook komt het wandelen rondom de stad en de aanleg en het gebruik van het Plantsoen aan bod en de groei van de stadswijk buiten de singels (nu de Professoren- en Burgemeesterwijk). Locatie van de lezing is de aula van het Bonaventura College, ingang Kernstraat 6. De voordracht is gratis en start maandag 20 november om 20.00 uur. De volgende lezingen in de reeks gaan over ‘Jan van Houtbrug naar het einde van de Witte Singel (Witte Singelbrug)’, ‘Morskwartier tot aan de Marebrug’ en ‘Marebrug tot en met de Verversbuurt (Zijlpoortbrug)’.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×