Wethouder en bouwer knipten maandagmiddag het lintje door bij de entree van het nieuwe buurtpleintje. (Foto's: Chris de Waard)

Pleintje bij 't Galjoen in Zeeheldenbuurt officieel geopend

Het schoolplein van de voormalige basisschool de Dolfijn is maandagmiddag officieel in gebruik genomen als buurtplein. In het bijzijn van omwonenden en bouwer Vink van project ’t Galjoen in de Zeeheldenbuurt knipte wethouder Julius Terpstra een lintje door bij het toegangshek van het pleintje op de hoek van de Oosterdwarsstraat en Oosterstraat.

Vink bouw heeft eerder dit jaar de werkzaamheden aan de elf eengezinswoningen die op de plek van de oude school zijn gekomen, afgerond. Na de woningen is nu dus ook het aangrenzende pleintje opnieuw ingericht. Het is voor en door de buurt ontworpen en vormt een plek voor jong en oud om elkaar te ontmoeten.

Bouwwethouder Terpstra en buurtbewoner Joshua Luijten over het nu opgeleverde buurtpleintje bij ’t Galjoen.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×