De cadeaus stromen binnen. (Foto: Sleutelstad)

Terugblik dag 2 actie SintvoorIeder1 - tussenstand: 898 cadeautjes

Dag twee van de inzamelactie SintvoorIeder1 en de medewerkers van Sleutelstad staan weer klaar.  Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen. De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie die Sleutelstad in samenwerking met Omroep West en een aantal collega lokale omroepen organiseert.

Iedereen kan van vandaag tot en met vrijdag 24 november een cadeau komen doneren in de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a in Leiden. De studio is deze dagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur. De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Kijk hier voor het wensenlijstje van SintvoorIeder1.

Het liveblog op dag twee gaat door waar het liveblog gister is geëindigd. Of lees alle berichten terug via dit overzicht.

Dinsdag
De teller bij Sleutelstad staat na dinsdag op 898 cadeaus. De gezamenlijke tussenstand van de 12 deelnemende omroepen is 13.774 cadeaus. Het was een productieve dag vandaag, maar er kunnen nog veel meer cadeaus bij. Tot en met vrijdag kun je elke dag tussen 08.00 en 18.00 uur terecht in onze studio aan de Middelstegracht 87A in Leiden om je cadeaus af te geven. Tot morgen!

Een drukte van jewelste, Jeannette komt helemaal uit Zoetermeer met een mooie stapel cadeaus in de uitzending bij Gijs. Kleurpotloden, stiften, knutselpakketten. Voor ieder wat wils. Ook vorig jaar was Jeanette erbij. “Ja ik vind het belangrijk. Onze kleinkinderen hebben het goed, je wenst ieder kind dat ze een pakje krijgen. Daarom doen we graag mee. Ik word er helemaal warm van als je zegt dat we weer een aantal gezinnen blij kunnen maken,” zegt ze licht geëmotioneerd.

Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest is afgereisd naar Leiden om cadeaus langs te brengen voor Sintvoorieder1. Het is een kwartet over Oegstgeest, waarvan de opbrengsten ook weer naar het goede doel gaan.

Trudy kwam met een tas vol binnen. Deze waren over van een Sinterklaasfestijn in Den Haag. Op Sleutelstad las ze over Sintvoorieder1 en nu krijgen de cadeautjes een goede bestemming. Ze vertelt erover live in de uitzending bij Gijs Meijers.

Jet en Barbara kwamen naar Sleutelstad met 241 cadeaus met een bijzonder verhaal. Ze waren van het broertje van Barbara, die helaas is overleden. Hij had het Syndroom van Down en had veel spullen die geschikt zijn voor de kinderen van Sintvoorieder1. De actie is een mooie gelegenheid om de spullen te verzamelen en een nieuw leven te geven.

Het liep storm tijdens de lunchpauze. Corine, Mieke, Foppe en Corine kwamen langs om hun bijdrage te leveren. Hannie en Nico hadden speciaal wat voor jongens meegenomen en Jet en Barbara namen maar liefst 241 cadeaus mee. De teller staat daarmee in een keer op 610 cadeaus.

Alle beetjes helpen! Ook met één mooie puzzel zoals die van Lisette zijn we al heel blij.

Jopie schuift live in de uitzending aan bij Robbert Beurse. Vorig jaar was ze ook van de partij. Toen heeft ze ‘zich rot gezocht’ naar de studio, maar dat was vandaag geen enkel probleem. “Waarom ik dit doe? Er zijn zoveel kindertjes die niks krijgen. En voor een bescheiden bedrag kun je al wat kinderen helpen.” Wil je ook cadeaus langsbrengen? Je vindt de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87A in Leiden. Onder het poortje door naar rechts.

Voor Sintvoorieder1 maakte Marcel Scheffers een nieuwe tekst op het lied De Engelbewaarder. Marcel kwam vandaag naar de studio en nam samen met verslaggever Robbert Beurse speciaal voor de gelegenheid een nieuwe clip op.

“Ik kom deze week denk ik nog wel eens terug”, hoorden we gisteren meerdere keren voorbij komen. Annemarie voegde meteen de daad bij het woord en bracht de tweede lading cadeaus langs.

Juliette had een eigen ‘zak van Sinterklaas’ meegenomen en liet live in de uitzending zien wat daarin zat. En ze deed een oproep: “Kijk allemaal even in huis of je nog iets hebt liggen of maak een rondje in de stad. Want er kunnen nog veel meer cadeautjes bij.” En daar zijn wij het bij Sleutelstad helemaal mee eens. Want natuurlijk willen we over de eindstand van vorig jaar heen: minstens 3811 cadeautjes is het doel.

Voor iedereen die nog zit te denken wat hij/zij wil schenken… Maarten Mulder heeft de cadeautip van de dag. Daar mag overigens ook van afgeweken worden.

De eerste cadeautjes zijn binnen! Om 8.05 uur stond Cisly voor de deur met elf pakjes. Onze camera moest toen nog even wakker worden, inmiddels hebben we wel haar mooie stapel cadeautjes vastgelegd. Dat zet de teller op 250 cadeaus.

De tweede dag van de actieweek is vanmorgen geopend door Maarten Mulder op Sleutelstad Radio. De hele dag verzorgen verschillende DJ’s de muzikale omlijsting van de actie. En Maarten gastvrij als hij is nodigt iedereen uit om naar de Middelstegracht 87a te komen en te doneren voor SintvoorIeder1.

Radio programmering tot en met vrijdag.
08.00 – 09.00 uur Maarten Mulder
09.00 – 10.00 uur Henny Zwaan
10.00 – 11.00 uur Chris de Waard
11.00 – 12.00 uur Rudo Slappendel
12.00 – 13.00 uur Robbert Beurse
13.00 – 14.00 uur Melle Tuik
14.00 – 15.00 uur Annan Verboom
15.00 – 16.00 uur Marc de Roo
16.00 – 17.00 uur Gijs Meijers

Aan het einde van de eerste actiedag bracht voorzitter Stichting SintvoorIeder1 Karen nog een bliksembezoek aan Sleutelstad. En Chris de Waard sprak met haar.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×