Super ontspannen op de foto. (Foto: Sleutelstad)

Terugblik dag 4 - SintvoorIeder1: tussenstand bij Sleutelstad 2.404 cadeaus

De spanning stijgt als de vierde dag van de inzamelactie SintvoorIeder1 is aangebroken. Het bleek vanavond nog een flinke opgave om de cadeaus te tellen. In totaal is door de samenwerkende omroepen tot en met vandaag 39.360 cadeaus ingezameld.

Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen. De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie die Sleutelstad in samenwerking met Omroep West en een aantal collega lokale omroepen organiseert.

Iedereen kan tot en met vrijdag 24 november een cadeau komen doneren in de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a in Leiden. Cadeaus moeten nieuw of zo goed als nieuw zijn. De studio is deze dagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur. De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Kijk hier voor het wensenlijstje van SintvoorIeder1.

Het liveblog gaat op dag vier door waar het liveblog gister is geëindigd. Of lees alle berichten terug via dit overzicht.

Donderdag

De dag zit er weer op. Tussenstand bij Sleutelstad: 2.404 cadeautjes. De gezamenlijke teller van de 12 deelnemende omroepen staat op 39.360 pakjes. Morgen is de studio van Sleutelstad weer van 08.00 tot 18.00 uur geopend om je donatie in te leveren. Iedereen bedankt voor de bijdragen.

Er is veel aandacht voor de actie SintvoorIeder1. Voor het nieuwsprogramma West Vandaag wordt een live ‘stand-upje’ gedaan met de laatste stand van zaken over de actie.

De duisternis die over Leiden is neergedaald weerhoudt Nora er niet van om samen met haar oma naar de Middelstegracht af te reizen voor hun donatie.

Langzaam komt de Leidse politiek weer tot leven na de verkiezingsdag. Gelukkig weet Maarten de Crom, fractievoorzitter VVD Leiden de weg naar Sleutelstad te vinden.

“Kijk deze cadeautjes heb ik uitgezocht en die mijn vader”, zegt dochter Van Dussen hardop. Zachtjes wordt gezegd dat haar cadeaus leuker zijn. Glimlachend kijkt het meisje naar haar vader.

Een bijzonder leuke actie van de Haanstra basisschool aan het Rapenburg in Leiden. Zij hebben een zogenaamde deelactie op touw gezet en een moeder met de grootste bakfiets mocht de vangst bij Sleutelstad langs komen brengen. Met vereende kracht is de opbrengst van de deelactie in de redactieruimte van Sleutelstad uitgepakt. Dank aan alle kinderen en ouders.


De dames van The Field uit Leiden sjouwde vier tassen met zich mee. De inhoud: duurzaam en prima herbruikbaar voor de actie.

En dan wordt de deur wagenwijd opgezet voor deze familie. Net als vorig jaar namen ze ook nu weer tassen vol met cadeaus mee. “Het hele jaar kopen we cadeaus’, zegt mevrouw. “Die leggen we in een kast voor als er iemand jarig is.” Aan de hoeveelheid cadeaus te zien heeft deze familie mogelijk enkele verjaardagen gemist. Evengoed heel erg bedankt.

Het komt voor, bescheiden mensen die ‘slechts’ cadeaus komen afgeven, zoals ze dat zelf zeggen. Het zijn mensen die liever anoniem blijven. Wat blijft zijn de geweldige cadeaus.

Nog niet bijgekomen van de verkiezingsuitslag doneert Laura Delver van de PvdD een van de personages uit Ratatouille.

Het is een komen en gaan van gulle gevers. Alsof ze het onderling hebben afgesproken stappen ze een voor een binnen.

Door weer en wind achterop de fiets van zijn moeder. Met de fietshelm nog op stapte Markus (2) de studio van Sleutelstad binnen. “Ik kom cadeautjes brengen”, kondigt hij aan. Snel nog even op de foto. En weer door achterop de fiets.

Inge en Margo brachten een berg cadeautjes mee. Na telling 113 stuks om precies te zijn. “We waren net thuis alles aan het uitzoeken. Wat er niet meer als nieuw uitzag is naar de kringloop. Maar de goede dingen zijn hierheen, dit is veel leuker.”

Cultuur071-presentator Cor Klein komt ook even buurten in de studio, uiteraard niet met lege handen. Zit er nog een verhaal achter zijn cadeaus? “Nee hoor, ik doe gewoon graag mee.”

Burgemeester Nadine Stemerdink uit Voorschoten kwam tussen het stemmentellen door even langs Sleutelstad om cadeautjes af te geven. Eerder was ook de Leiderdorpse burgemeester Tjarda Struik langs in de studio, haar cadeautjes worden morgen afgeleverd.

Vanmorgen vroeg stond Micky al voor de deur. Ze was opgeroepen door ‘draaideurdonateur’ Roos om ook cadeautjes af te geven, en daar gaf ze met alle liefde gehoor aan.

De buren van de Bruggestraat in Leiden hebben net als vorig jaar een inzameling gehouden in de straat. Dat leverde maar liefst 104 cadeautjes op.

Maarten presenteerde vanmorgen het eerste uur van de SintvoorIeder1-uitzending en gaf zijn dagelijkse cadeautip. Dit keer voor oudere kinderen.

“Deze zijn nog nooit geknuffeld”, zegt Willy terwijl ze haar tassen uitpakt. Ze had thuis nog wat ongebruikte cadeaus voor de kleinkinderen liggen. “Maar die hebben thuis al zo veel. Ik breng het graag hier langs.”

Ook Annemarie hebben we al vaker gezien deze week. Vandaag bracht ze spullen namens haar zus. Marianne bracht een mooie stapel boeken en wat andere cadeaus mee.

De eerste bezoeker van de dag: ‘draaideurdonateur’ Roos is weer terug. Dit keer met cadeaus voor oudere kinderen. Douchegel, deo, make-up. Of ze nog een keer terugkomt deze week? “Dat denk ik niet…..of hebben jullie nog iets nodig?” Onze deur staat open Roos!

Buiten is het 11 graden en het voelt frisjes aan. Binnen zit Maarten Mulder die de vierde dag van de actie SintvoorIeder1 heeft geopend. De koffie pruttelt gezellig op de achtergrond en de deuren bij Sleutelstad aan de Middelstegracht staan open voor bezoek. Maar eerst tijd voor een verhaaltje.

Met een groepsfoto uit het hoofdkwartier van de actie in Den Haag en de tussenstand bij Sleutelstad: 1256 cadeautjes werd gister dag drie afgesloten.

De gezamenlijke teller van de 12 deelnemende omroepen staat 27.261 pakjes. Morgen is de studio van Sleutelstad weer van 08.00 tot 18.00 uur geopend om je donatie in te leveren. Iedereen bedankt voor de bijdragen.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Wassenaar Zoeterwoude SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×