Timo doneert zijn speelgoed graag aan SintvoorIedereen1. (Foto: Sleutelstad)

Terugblik dag 3 actie SintvoorIeder1- tussenstand: 1256 cadeautjes

Het is alweer dag drie van de inzamelactie SintvoorIeder1 en ook vandaag staan de medewerkers van Sleutelstad klaar om iedereen die wil doneren te ontvangen. Tijdens de actieweek zijn inmiddels door de samenwerkende omroepen tot en met dinsdag 13.774 cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas.

Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen. De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie die Sleutelstad in samenwerking met Omroep West en een aantal collega lokale omroepen organiseert.

Iedereen kan van vandaag tot en met vrijdag 24 november een cadeau komen doneren in de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a in Leiden. Cadeaus moeten nieuw of zo goed als nieuw zijn. De studio is deze dagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur. De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Kijk hier voor het wensenlijstje van SintvoorIeder1.

Het liveblog op dag twee gaat door waar het liveblog gister is geëindigd. Of lees alle berichten terug via dit overzicht.

Woensdag

De dag zit er weer op. Tussenstand bij Sleutelstad: 1256 cadeautjes. De gezamenlijke teller van de 12 deelnemende omroepen staat 27.261 pakjes. Morgen is de studio van Sleutelstad weer van 08.00 tot 18.00 uur geopend om je donatie in te leveren. Iedereen bedankt voor de bijdragen.

Een mooie donatie van Justin, Rhys en Neve. Justin: “De kinderen houden blijkbaar niet van knutselen, dat blijft gewoon liggen. Fijn dat het zo een goede bestemming kan krijgen.”

Lauri stapte de studio binnen met van alles en nog wat en vrijdag komt haar collega nog een keer langs. Fabienne bracht twee grote cadeaus. Ringolds nam een kinderfiets mee. Niet helemaal geschikt voor de SintvoorIeder1-actie, maar ook daar wordt een goede bestemming voor gezocht.

 

Rinske en Timo (10) doneren het oude speelgoed van Timo wat nog goed of ongebruikt was. “Ik heb aan één knuffel eigenlijk wel genoeg”, zegt Timo. En Rinske vertelt dat het ook heerlijk opruimt. “Dan heb je zelf weer plek voor nieuwe cadeaus.”

BSO De Kinderhaven kwam met tassen vol lego en duplo de studio van Sleutelstad binnen. Daarna schoven ze nog even live aan in de studio bij DJ Annan.

Charlotte en Suzan vertelden live in de uitzending over hun donatie. “Cadeaus, snoep en cadeaubonnen. Hopelijk kunnen we zo veel kinderen en gezinnen blij maken!”

Het loopt storm! Cadeaus van Charlotte en Suzan, Anne-Sophie, BSO de Kinderhaven, Lisette, Mevrouw Teleng, Renske en Timo. En dan komt ook Marjolein nog een keer langs met maar liefst 62 cadeaus die ze het hele jaar heeft opgespaard voor haar kleinkinderen. “Maar hier vinden ze een beter bestemming.” Wij moeten hier in de studio even reorganiseren…

 

DJ Annan Verboom presenteert elke dag de uitzending tussen 14.00 en 15.000 uur. Natuurlijk bracht hij zelf ook wat pakjes mee.

Zo rond lunch hebben veel mensen even een momentje gevonden om naar de studio van Sleutelstad te komen. Sanne bracht Takkie mee. “Hij is zó lekker zacht”, zegt hij terwijl hij toch echt afscheid neemt van het knuffelbeest. Elja bracht boeken voor elke leeftijd. De boekwinkel was blij met haar. Pieter nam een hele berg spullen mee en ook Katja bedanken we voor haar bijdrage.

“Onze kinderen krijgen zoveel cadeautjes, daar kunnen we er best wat van afstaan”, zegt Sanne. Met deze bijdrage gaan we over de duizend cadeaus heen! De teller staat op 1007. En de volgende gever staat al weer voor de deur.

 

Plus 29! We naderen de duizend cadeautjes met deze mooie bijdrage van Merel.

Ziggy en baasje brachten een bliksembezoek aan de studio met een mooie stapel boeken.

Hoog bezoek uit Den Haag deze ochtend. Hoofdredacteur Henk Ruijl en directeur Henk Lemckert van Omroep West bezoeken Sleutelstad tijdens de gezamenlijke actie Sintvoorieder1. Verslaggever Robbert Beurse bekeek samen met hen de spullen die deze week al zijn binnengebracht.

De cadeau-aanvoer komt weer op gang. Zo nam Marleen mooie spullen mee voor de actie in hebben we de 900 cadeaus inmiddels ruim gepasseerd.

Ook vandaag laat de wakkere Mulder zien wat een opmerkelijke donatie gister is gedaan en geeft zoals elke ochtend een cadeautip.

Het is de dag waar de actie SintvoorIeder1 overgaat van de eerste- naar de tweede helft van de week. Maarten Mulder heeft vanochtend de studio deuren geopend voor iedereen die langs wil komen. Ook heeft meneer Mulder het koffieapparaat gevuld zodat het met de koffie ook goed zit. In de groeiende berg cadeaus vond Mulder een leuk boekje en leest op gepaste wijze voor uit het werk van Tip de Muis.

Oh ja – aan het einde van een lange drukke dinsdag stond de teller bij Sleutelstad op 898 cadeaus. De gezamenlijke tussenstand van de 12 deelnemende omroepen is 13.774 cadeaus. “Het was een productieve dag vandaag”, vertelde telpiet. “Maar er kunnen nog veel meer cadeaus bij. Tot en met vrijdag kun je elke dag tussen 08.00 en 18.00 uur terecht in onze studio aan de Middelstegracht 87A in Leiden om je cadeaus af te geven.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×