Een overweldigd resultaat. (Foto: Sleutelstad)

Actie SintvoorIeder1 groot succes met 3.904 cadeaus in Leiden en 88.283 totaal

In totaal zijn door de samenwerkende omroepen tot en met vrijdag 88.283 cadeaus ingezameld. Een ‘Joepie de Poepi’ van Ome Willem was het sein voor een feest.

Stichting SintvoorIeder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen. De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie die Sleutelstad in samenwerking met Omroep West en een aantal collega lokale omroepen organiseert.

Iedereen kan tot vanavond 18.00 uur een cadeau komen doneren in de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a in Leiden. Cadeaus moeten nieuw of zo goed als nieuw zijn. De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Kijk hier voor het wensenlijstje van SintvoorIeder1.

Het liveblog gaat op dag vier door waar het liveblog gister is geëindigd. Of lees alle berichten terug via dit overzicht.

Vrijdag – de finale

De uitslag in Leiden voor de actie SintvoorIeder1 is geworden: 3.904 cadeaus. Heel veel dank aan alle mensen die de afgelopen vijf dagen bij ons langs zijn geweest. Het is weer een geweldig resultaat.

De grote finale in Den Haag wordt gepresenteerd door Edwin ‘Ome Willem’ Rutte. Straks live op Sleutelstad TV.

Spannend tot het laatste moment. Nog even een samenvatting waarom we actie voeren.

Het lijkt een ongeorganiseerde bende – het tegendeel is waar – alle donaties zijn met de grootste zorg uitgestald in de redactieruimte van Sleutelstad.

De afgelopen week zijn alle cadeaus die zijn geschonken ook geteld. Een monsterklus die grotendeels onderleiding van Janna is uitgevoerd. Ook zien we eindelijk ook Emile ‘Leidse Glibber’ van Aelst in onze studio.

Niet alleen in Leiden is het nog druk. In Den Haag wordt het nog drukker. Vanaf 18.00 uur wordt op Sleutelstad TV het finale uur live uitgezonden.

Het laatste uur van de actie is aangebroken. En het blijft druk in de studio aan de Middelstegracht 87a.

Moeder en dochter komen vol enthousiasme de studio binnen met een flinke zak cadeaus. En op de foto? Graag!

Bedankt Hanneke!

Hedwig (niet op de foto) heeft acht pakjes meegebracht, bedankt!

Natasja, Lynn en Jaxx komen tassen vol cadeaus brengen.

Ook de dj’s van Sleutelstad komen niet met lege handen. Gijs kwam binnen met een leuke breinbreker-puzzel.

Ajgul kwam binnen met twee goedgevulde tassen met cadeautjes. “Heel leuke actie”, vindt ze.


Sabine en Doortje brachten 30 gloednieuwe cadeautjes binnen, bedankt! Een fotomoment hoefde niet zo nodig. Dat laat Sleutelstad-medewerker Arjen echt niet gebeuren dus liet hij zichzelf op de gevoelige plaat vastleggen naast Chef Cadeautjes van vrijdag, Janna.

Rilana komt binnen met een flinke tas vol zo goed als nieuwe knuffels.

Maak kennis met Michel. Hij is samen met Natasja naar Sleutelstad gekomen met een tas in opvallende kleur vol met presentjes.

Soms wordt er een cadeautje gebracht waarbij de gedachten gelijk alle kanten opspringen. Zoals ook bij dit cadeau. Op de redactie klonk het meerstemmig: ‘Knibbel, knabbel, knuisje, Wie knabbelt aan mijn huisje? De kinderen antwoorden: ‘De wind, de wind, dat hemelse kind’ en gaan door met eten. De heks komt echter naar buiten en vraagt ze om binnen te komen.’

De tussenstand op vrijdag 12.30 uur: ?? Helaas, we maken geen tussenstand bekend op deze laatste dag van de actie SintvoorIeder1. Iets voor 18.00 uur vanmiddag maken wij de stand bekend van de ingezamelde cadeaus bij Sleutelstad. Dit is live te zien op Sleutelstad TV. Een uur later zal de totale opbrengst bekendgemaakt worden.

Regen, regen, regen. Het wordt getrotseerd. Wieke en Bram hadden net het geluk dat het droog was. Zij brachten ook namens de buren cadeaus naar Sleutelstad. Saskia en Rob, Rob en Saskia. De volgorde van de namen maakte volgens Rob niet uit. En ook Coby krijgt een dank.

Omdat je dan toch binnen bent, mag je gelijk, als je dat wil natuurlijk, direct door naar de radiostudio voor een geanimeerd gesprek met Rudo. Dat overkwam Yvonne die samen met Jan nietsvermoedend de klemmende deur wisten te openen.

‘Hey, die ken ik’. Rudo moet dat op een gemiddelde dag vaak horen als hij al dan niet rondloopt op de markt voor zijn wekelijkse programma Rudo!. Vandaag is hij tussen 11.00 en 12.00 uur te horen op Sleutelstad radio. En natuurlijk op de laatste dag van de actie komt Rudo niet met lege handen naar de Middelstegracht 87a in Leiden.

Ook Casper, een gewaardeerd medewerker van Sleutelstad bracht een gepland onverwacht bezoekje. Maar laten we Jos niet vergeten. Wie? Nou Jos Moesman van ‘De avond met Jos’ elke donderdagavond op Sleutelstad.

We hebben het al vaker gehoord. Mensen die ‘voor de zekerheid’ cadeaus kopen ‘voor het geval dat’. Nou die zogenaamde vergeten cadeaus komen nu goed van pas. Margreet heeft thuis de kast met vergeten cadeaus opengetrokken en het fijne besluit genomen deze te doneren aan SintvoorIeder1.

Menig agenda is deze week geblokkeerd om tijd te maken voor een bezoek aan Sleutelstad. Burgemeester Fred van Trigt deed woensdag een oproepje aan zijn collega’s om te doneren. Omdat er verder geen plek meer in de auto was vanwege de grote hoeveelheid cadeaus kwam de burgemeester van Zoeterwoude alleen naar Leiden.

En omdat de burgemeester van Zoeterwoude er toch was, schoof hij gelijk even aan bij Chris de Waard.

Waai je zomaar even binnen, zit je direct live in de radio-uitzending bij Chris de Waard. Dit overkwam Francien Zeggelt en zij laat graag zien wat zij heeft meegenomen.

Het is typisch een vrijdag in Leiden en de tassen en dozen worden naar binnen gedragen door gulle gevers. Liva stapt enigszins verlegen samen met haar vader naar binnen. Ivo moest tweemaal lopen om alle cadeaus, waaronder een groot aantal gimbals, naar binnen te sjouwen en tussendoor glipte een anonieme gever snel de studio binnen.

De deuren bij Sleutelstad aan de Middelstegracht zijn nog maar net open als Eline daar naar binnen stapt. Het is bijzonder om te horen dat zij vandaag met volle tassen cadeaus van Haarlem naar Leiden is gereisd – met het openbaar vervoer. Oké, Eline werkt in Leiden en ook nog dichtbij Sleutelstad. “Het was een kleine moeite”, zegt zij.

Het is deze week een welkome traditie geworden. Maarten Mulder leest op de vroege ochtend voor uit een boek dat aan de actie geschonken is. Vandaag leest Mulder voor uit ‘Beer en vogel leren delen’.

Vijf dagen op rij slapen in een gedoneerde tipi in de radiostudio van Sleutelstad, ga der maar eens lekker in liggen én op tijd opstaan. Presentator Maarten Mulder van het eerste live-programma van de dag deed het gewoon deze hele week.

‘De dag zit er weer op’, zo eindigde het liveblog van donderdag met een tussenstand bij Sleutelstad van 2.404 cadeautjes. De gezamenlijke teller van de 12 deelnemende omroepen staat op 39.360 pakjes. Morgen is de studio van Sleutelstad weer van 08.00 tot 18.00 uur geopend om je donatie in te leveren. Iedereen bedankt voor de bijdragen.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×