Bij het Boerhaaveplein hadden zich traditiegetrouw veel gezinnen verzameld. (Video: Jan Frensen & Jelle Broekstra)

Zonnige intocht van Sinterklaas en Pieten in Oegstgeest

Vuurwerk, Labello en glitters. Oegstgeester kinderen hebben afgelopen week al veel in hun schoen gekregen, maar Sint zelf had zijn intocht in Oegstgeest nog niet gehad. Tot zaterdag, toen de goedheiligman per boot aankwam via het Oegstgeesterkanaal bij het Boerhaaveplein. Daar hadden zich traditiegetrouw veel gezinnen verzameld. “Het lijkt wel of het er steeds meer worden”, meende de Sint.

Het is een vrolijke bedoening bij het winkelplein. Dat komt voor een groot deel door de vele Pieten die de Sint vergezellen. Er zijn niet alleen Pieten die kruidnoten rondstrooien, maar er is ook een vrolijke Pietenband, afkomstig uit Voorhout, die de grootste Sinterklaashits bij elkaar trommelt en trompettert.

Het weer leek van tevoren roet in het eten te gooien, maar tijdens de intocht zie je vooral de zon. “Die heeft Sinterklaas uit Spanje meegenomen”, denkt burgemeester Emile Jaensch. Paraplu’s zijn dan ook niet nodig zaterdag. Gelukkig maar, want de Sint had nog een flink programma voor de boeg. Na het bezoek aan het Boerhaaveplein stonden ook nog een bezoek aan winkelgebied de Kempenaer en winkelcentrum Lange Voort op de planning.

Hoe je je schoen moet zetten weten de kinderen uit Oegstgeest wel, maar of je er altijd een cadeautje in vindt? “Natuurlijk”, zegt de burgemeester.

Wortels
De burgemeester is vol vertrouwen, maar Sinterklaas houdt een slag om de arm. “Je mag altijd je schoen zetten”, zegt hij. “Maar of er wat in komt kan ik niet garanderen.” Het is dus nog even duimen voor de Oegstgeester jeugd. Wat altijd helpt is het achterlaten van wat lekkers voor het paard. “Maar geen wortels hoor, die zijn slecht voor hem. Maar hij houdt heel erg van appels.”

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×