Dit jaar krijgen 144 Wassenaarse kinderen via Sintvoorieder1 een sinterklaascadeau. (Video: Brigit Disseldorp)

Sintvoorieder1 deelt cadeautjes uit in Voorschoten en Wassenaar

De actie die verschillende omroepen in de regio, waaronder Sleutelstad, voerden om cadeaus in te zamelen voor Stichting Sintvoorieder1 heeft in totaal 88.283 cadeaus opgeleverd. Een recordscore. In de bibliotheek in Voorschoten werden woensdagochtend 170 cadeaus uitgedeeld, in Wassenaar kregen kregen 144 kinderen via deze actie een sinterklaascadeau.

Van 20 tot en met 24 november werkten in totaal twaalf omroepen uit de regio samen voor de actie. Het doel was 50.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die anders geen cadeau met Sinterklaas krijgen, het werden er ruim 88.000. Gedurende de hele week was het een komen en gaan bij de diverse inzamelpunten. Zowel luisteraars als bedrijven kwamen massaal langs om cadeaus te doneren. Van burgemeester tot particulieren en van scholen tot en met verenigingen.

“Een geweldig succes”, glundert Sandra de Jong van de Stichting Sintvoorieder1. “Al die cadeautjes komen nu naar de pakhuizen. Een deel wordt dit jaar al uitgegeven, het andere deel is voor volgend jaar. Dat moet allemaal uitgezocht worden.” Voor een moeder van twee tieners is de actie een uitkomst. “Het is zo fijn dat Sinterklaas ook aan mijn kinderen denkt. Ondanks dat het tieners zijn, willen ze toch ook meedoen. Dat kan nu.”


Marjolein Altena maakte een reportage bij het uitreiken van de cadeaus in Voorschoten.

Wethouder Paul de Bruijn was bij het uitdelen van de cadeautjes in Voorschoten. “Al voor het vierde jaar”, zegt hij. “Het is vooral de Stichting Sintvoorieder1 die dit doet want het is nog steeds zo dat Sint nog wel eens een deurtje voorbij gaat. Als gemeente hebben we gezinnen met een krappe portemonnee, waarvan wij weten, aangeschreven. Niet iedereen heeft gereageerd maar wel meer dan vorig jaar. Dan zie je dat de actie meer bekend gaat worden. Degenen die wel een aanvraag indienden, konden we allemaal helpen.” Een enorm succes maar jammer dat het nog nodig is. “Ja, dat is jammer maar wel mooi dat we dat binnen de gemeentegrenzen kunnen organiseren.”

In Wassenaar werden de cadeaus uitgereikt in de bibliotheek aan de Langstraat. Daar hielp wethouder Ritske Bloemendaal een handje mee met het uitreiken van de pakketten.

 

Maatschappij Voorschoten Wassenaar SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×