Het Leidse initiatief De Grachtwacht heeft de Communication Initiative Award gewonnen. (Foto: De Grachtwacht)

Grachtwacht wint 50.000 euro voor toegankelijk maken wetenschap

Het Leidse initiatief De Grachtwacht heeft de Communication Initiative Award gewonnen. De initiatiefnemers krijgen de prijs voor het toegankelijk maken van de wetenschap voor een breed publiek. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden dat gebruikt kan worden ten behoeve van de activiteiten van De Grachtwacht.

Naast het schoonmaken van de grachten houden initiatiefnemers Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet zich bezig met onderzoek naar de impact van plastic op de natuur. Voor de communicatie over dit onderzoek krijgen de twee nu deze prijs.

Dialoog
“Wetenschapscommunicatie is heel erg belangrijk, zeker als het leidt tot een dialoog tussen wetenschappers en het publiek”, zegt Rambonnet. “En als die twee groepen samenwerken dan ben je al een heel eind in het oplossen van milieuproblemen zoals plasticvervuiling.”

De Grachtwacht organiseert wekelijks een zogenaamde cleanup van de Leidse grachten. Met kano’s gaan vrijwilligers de grachten op om hier afval uit te vissen. Naar eigen zeggen zijn er meer dan duizend vrijwilligers bij het initiatief betrokken.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×