Thomas, Jarno en Stijn bemensen de winkel. (Foto: Robbert Beurse)

Team Aad zet door: fietswinkel Zoeterwoude zaterdag heropend

De enige fietswinkel in Zoeterwoude, De Grimsport aan de Zuidbuurtseweg 62, heropent zaterdag haar deuren. Bijna een jaar geleden overleed eigenaar Aad Grimbergen op 54-jarige leeftijd plotseling aan de gevolgen van de hartstilstand. Familie en vrienden wilden voorkomen dat De Grimsport zou verdwijnen. Verenigd als ‘Team Aad’ hebben ze het pand flink onder handen genomen. Zaterdag wordt de fietswinkel feestelijk heropend.

Henriette Grimbergen, de vrouw van Aad, zag een doorstart in eerste instantie niet zitten. “Maar tijdens de wintersportvakantie hadden we het er nog eens over en toen bleek dat iedereen het toch wel erg jammer zou vinden als de winkel zou verdwijnen”, vertelt zoon Stijn Grimbergen. Daarna was het plan snel gemaakt. Een aantal vrienden wordt mede-eigenaar, fietsmaker Jarno Hoppenbrouwer, Thomas Warmerdam en Stijn Grimbergen blijven in de winkel werken.

Stijn Grimbergen vertelt over de heropening van De Grimsport.

Winkel
Na een kleine verbouwing is de fietswinkel klaar voor heropening. “We zijn gestopt met het doe-het-zelf gedeelte. Dat werd te veel. De Grimsport gaat door als fietswinkel.” Aan de linkerkant van de winkel, waar vroeger het gereedschap en de schroefjes lagen, is een winkelgedeelte gemaakt. “Daar verkopen we fietsen en accessoires en geven we advies. In de aangrenzende werkplaats zorgt Jarno er nog steeds voor dat Zoeterwoudenaren bij ons terecht kunnen om hun fiets te laten maken. Dat is niet veranderd”, vertelt Stijn Grimbergen.

Eerbetoon
Het is vooral voor Stijn ook moeilijk om op deze manier in de voetsporen van zijn overleden vader te treden. “Het is gek, maar ook mooi dat we het op deze manier kunnen doorzetten. Als we zouden stoppen zou dat nog veel gekker zijn”, zegt hij. Als eerbetoon draagt de toonbank in het nieuwe winkeldeel de naam ‘Aads fietsbar’. Ook wordt er een fotowand ingericht waar de geschiedenis van het familiebedrijf uit 1938, dat ooit drie vestigingen had, wordt verteld.

Zaterdag 2 december verzorgt burgemeester Fred van Trigt, samen met de familie van Aad Grimbergen, om 11.30 uur de feestelijke heropening van de fietswinkel. Enkele spectaculaire kortingsacties en een loterij maken het feest compleet.

Economie Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×