de voormalige brandweerkazerne in oegstgeest
Als de koper de financiering niet rond krijgt, dan gaat de koop niet door. (Foto: Casper Chaudron)

Oegstgeest stemt in met verkoop brandweerkazerne

De gemeenteraad van Oegstgeest gaat akkoord met de verkoop van de brandweerkazerne in het dorp. Of de verkoop doorgaat is nog onzeker, de beoogde koper heeft de financiering namelijk nog niet rond.

Voor het pand zijn meerdere biedingen uitgebracht. Het enige criterium dat voor de verkoop is afgesproken is de prijs, waardoor de gemeente met de hoogste bieder in zee is gegaan. Als onderdeel van de afspraken met de koper is een financieringsvoorbehoud afgesproken. Als de koper de financiering niet rond krijgt met de bank, dan gaat de koop niet door. De kosten die hierbij gemaakt worden komen dan bij de gemeente te liggen.

Functiebeschrijving
Totdat de financiering geregeld is kan verantwoordelijk wethouder Kees Oudendijk niets zeggen over de koper of de toekomstige invulling van het pand. “Daarvoor moet het echt eerst rond zijn”, zegt hij. Bekend is wel dat de gemeente openstaat voor het wijzigen van de bestemming van het pand. Deze is momenteel maatschappelijk, met als functiebeschrijving brandweerkazerne. Vooral de functiebeschrijving is problematisch omdat dit de waarde van het pand flink zou drukken. De gemeente wil graag meewerken aan het aanpassen van het bestemmingsplan naar bedrijven met wonen op de verdieping.

Het gebouw aan de Dorpsstraat staat sinds begin dit jaar leeg nadat een nieuw pand aan de Schipholweg in Leiden werd betrokken. De gemeenten Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp worden vanaf dat moment vanuit het nieuwe pand bediend.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×