Fietsenmaker Jarno Hoppenbrouwer en burgemeester Fred van Trigt heropenen De Grimsport. (Foto's: Jildiz Kaptein)

Zoeterwoude heeft weer een fietswinkel: De Grimsport is heropend

Met het doorknippen van een lint heropenden burgemeester Fred van Trigt en fietsenmaker Jarno Hoppenbrouwer zaterdag De Grimsport in Zoeterwoude-Dorp. Na het overlijden van eigenaar Aad Grimbergen leek er een einde te komen aan de laatste fietswinkel van Zoeterwoude. Vrienden en familie sloegen echter de handen in een en gaven De Grimsport een flinke make-over.

Ruim 230 bezoekers kwamen op de opening af. Nadat ze in het voormalige hobbycentrum voorzien werden van koffie, thee en gebakjes met het logo erop, namen de zus van Aad Grimbergen, voormalig topschaatser Jolanda, en Aads vrouw Henriette het woord. Ze vertelden over de historie en bedankten iedereen die meegeholpen heeft bij de doorstart. “Het ging gepaard met een lach en een traan”, weet initiatiefnemer Fernand Warmerdam.

Honderdjarig
Burgemeester Van Trigt benoemde het belang van een een fietswinkel in een dorp. Na een verhaal over hoe hij deze heropening zag, beloofde van Trigt om in 2038 terug te komen voor de viering van het honderdjarig bestaan van De Grimsport.

Eerbetoon
Ter nagedachtenis aan Aad Grimbergen is zijn naam op de toonbank gezet: Aads bar. De moeder van Aad onthulde de naam. Daarnaast hangen aan de wand van de showroom verschillende foto’s die de geschiedenis van De Grimsport vertellen.

De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. “En de compleet vernieuwde website is natuurlijk altijd beschikbaar”, grapt Warmerdam. Om de heropening te vieren zijn er de komende periode verschillende kortingsacties.

  • Heropening De Grimsport
    Heropening De Grimsport
  • Heropening De Grimsport
    Heropening De Grimsport
  • Heropening De Grimsport
    Heropening De Grimsport
  • Heropening De Grimsport
    Heropening De Grimsport
Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×