Het team van Podium Sleutelwoord
Onder andere Podium Sleutelwoord krijgt subsidie (Foto: Corine Havinga)

Leiden geeft subsidies aan initiatieven jongerencultuur

De gemeente Leiden geeft in totaal 385.000 euro aan projecten die zich richten op jeugdcultuur. Het geld komt van de Rijksoverheid, die het geld beschikbaar stelt als impuls voor de cultuursector na de coronacrisis. Het bedrag wordt verdeeld over 25 projecten. In totaal kwamen er aanvragen binnen voor 34 projecten.

Wethouder Yvonne van Delft zegt dat er bewust gekozen is voor de doelgroep jongerenprojecten. “Als we kijken naar de Leidse cultuurbezoekers, dan zijn jongeren nog relatief ondervertegenwoordigd.” Dat is volgens de wethouder een probleem. “Want cultuur heeft veel te bieden. We zetten hiermee in op het verbeteren van welzijn van jongeren door hen meer toegang te geven tot cultuur en de deelname te bevorderen.”

I don’t f-cking know
De toegewezen subsidies gaan naar een breed scala projecten. Zo gaat er geld naar de Wibar voor het verstevigen van een broed- en makersplaats voor jongeren. Maar een festival dat zich richt op het welzijn dat vastgelegd wordt voor een documentaire met de naam I DON’T F-CKING KNOW CLUB THE MOVIE krijgt ook subsidie. Ook theaters PS theater en de stichting achter theater Ins Blau krijgen financiële steun voor voorstellingen over kansenongelijkheid en seksuele intimidatie. Podium Sleutelwoord krijgt geld voor workshops en schrijfavonden.

De projecten moeten het welzijn van jongeren vergroten en dat is ook het thema van een deel van de projecten. Zo krijgt stichting Culture Shock subsidie voor een project dat het welzijn van kwetsbare jongeren in de GGZ moet verbeteren. Stichting ‘Niet Alleen’ krijgt geld voor het herstel van kwetsbare jongeren door de inzet van muziek in therapie en workshops.

Aanvullende subsidies
Een aantal van de projecten die nu gesteund worden worden ook voor een deel uit de onderwijsbegroting gefinancierd. Dit omdat in deze projecten de samenwerking met het onderwijs wordt gezocht. De subsidieregeling voor jongerenprojecten krijgt in mei nog een tweede subsidieronde. Voor die ronde is 185.000 euro beschikbaar.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×