Angelien Sanderman ondertekent het Paars Manifest. (Foto: Jan Frensen)

Hogeschool Leiden ondertekent Paars Manifest

Voorzitter Angelien Sanderman van het College van Bestuur heeft donderdag namens de Hogeschool Leiden het Paars Manifest ondertekend. Met de ondertekening van het manifest spreekt de onderwijsinstelling uit extra aandacht te besteden aan de zichtbaarheid en acceptatie van lhbtiq+-studenten en medewerkers.

De ondertekening van het manifest vond een dag voor Paarse Vrijdag plaats en werd onder andere bijgewoond door Debbie Helaha, de nieuwe coördinator diversiteit en inclusie aan de Hogeschool. Volgens haar is de emancipatie van lhbtiq+’ers ook in het onderwijs nog niet volledig klaar. Ze is daarom blij met de ondertekening van het manifest.

Coördinator diversiteit en inclusie Debbie Helaha en voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Angelien Sanderman in gesprek met verslaggever Jan Frensen over het Paars Manifest

Ook aanwezig waren studenten die eerder wat bijgedragen hebben aan de zichtbaarheid van lhbtiq+’ers binnen de Hogeschool, waaronder de oprichter van de Gender & Sexuality Alliance (GSA) in de onderwijsinstelling. Na diens afstuderen is de GSA een stille dood gestorven. De Hogeschool komt nu met een nieuwe aanpak. “We streven naar een netwerk van medewerkers en studenten. Studenten gaan vaak na vier jaar weer weg, maar de medewerkers en docenten kunnen een vaste kern vormen”, zegt Helaha. Door deze nieuwe aanpak zou een GSA, of een Pride-netwerk een duurzaam karakter kunnen krijgen binnen de Hogeschool.

Verkiezingsuitslag
Voorzitter van het college van bestuur Angelien Sanderman zegt dat de ondertekening van het manifest geen leeg statement is. “Tekenen is heel makkelijk. De vraag is: wat ga je daarna doen?” Volgens Sanderman is het belangrijk om van de studenten te horen wat er nodig is. “We gaan in gesprek met studenten om er achter te komen wat er nog ontbreekt. We willen dat de studenten zich veilig voelen en het gevoel hebben dat er aan gewerkt wordt.”

Volgens Sanderman is ook de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen aanleiding om extra aandacht te hebben voor het veiligheidsgevoel van lhbtiq+-studenten. “Gelukkig krijg ik weinig signalen dat mensen zich onveilig voelen na de uitslag, maar elke persoon die zich onveilig voelt is er een teveel.”

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×