Dylani Heemskerk toont trots haar folder. (Foto: Fred Oudshoorn)

Jonge Zoeterwoudse ondernemer ziet gat in de markt: 'Ik ga salades verkopen'

Nadat de laatste groentewinkel uit het dorp verdween, zag de 18-jarige Dylani Heemskerk een gat in de markt. De salades, die zij voorheen in de plaatselijke groentewinkel maakte, verkochten altijd erg goed. Ze besloot ze voortaan thuis te maken. Een leegstaande ruimte in de achtertuin werd samen met haar ouders omgebouwd tot een professionele keuken en haar eigen bedrijf was een feit.

Snijmachine
De materialen, waaronder een snijmachine en werktafel, kon ze overnemen van de voormalige groentezaak. “Ik maak nu weer de succesnummers die bijna elke Zoeterwoudenaar kent. Denk bijvoorbeeld aan de ‘openhaard-  of  fitnesssalade’, die liepen altijd heel goed”, vertelt Heemskerk. Omdat ze niet van plan is om een winkel of afhaalpunt te openen, bezorgt ze de salades gratis thuis.

Om haar nieuwe bedrijf ‘Dyversa’ bekend te maken heeft ze zelf zoveel mogelijk flyers verspreid in Zoeterwoude en omgeving. En is ze te vinden op Facebook en Instagram.

Tevreden
Voorlopig blijft het assortiment beperkt tot vijf verschillende salades zodat het nog behapbaar blijft in haar eentje. “Ik ben tevreden als ik een stuk of honderd bestellingen heb in de eerste ronde,” zegt de jonge ondernemer enthousiast, “dan heb ik mijn handen al vol voor de komende kerstperiode.”


Dylani Heemskerk vertelt in De avond van Sleutelstad over haar plannen.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×