ANWB-terrein in Wassenaar
Het voormalige ANWB-gebouw. (Foto: ABB Bouwgroep)

Wassenaar bouwt honderden woningen op ANWB-locatie

Het college van Wassenaar heeft het bestemmingsplan dat het woningbouwplan Residentie Parkzicht op de ANWB-locatie mogelijk maakt, naar de gemeenteraad gestuurd. Het plan voorziet in de realisatie van 425 woningen op het terrein aan de Wassenaarseweg in Den Haag. Het is de bedoeling dat er een mix komt van koop-, vrije sector huur- en sociale huurappartementen.

Naast de bouw van 425 appartementen wil Wassenaar ook voorzieningen in de gebouwen realiseren. In het gebouw ‘de Rotonde’ waar momenteel de ANWB-winkel zit, komt ruimte voor 4.500 m2 aan voorzieningen voor de toekomstige bewoners, maar ook voor de aanliggende buurten. Er kunnen volgens Wassenaar onder andere zorgvoorzieningen, lichte horeca en een bibliotheek komen. Er is afgesproken dat de ontwikkelaar nu in gesprek gaat met de gemeente Den Haag over de invulling.

Bewoners van de Haagse wijk Benoordenhout zijn kritisch over de woningbouwplannen. “Daar staat tegenover dat er vanuit de wijk ook de nodige belangstelling is voor de te realiseren appartementen”, meldt de gemeente Wassenaar. Met name de speciaal voor deze ontwikkeling opgerichte bewonersorganisatie Herontwikkeling ANWB-Clingendael (HAC) heeft de afgelopen jaren veel bezwaren ingebracht.

Participatie
De afgelopen periode is met betrokkenen een participatietraject doorlopen. Dat heeft er toe geleid dat het plan minder massaal is geworden. Eerder werd uitgegaan van 530 woningen. Het bestemmingsplan met het beeldkwaliteitsplan wordt op 15 januari 2024 behandeld in de Wassenaarse raadscommissie Fysieke Leefomgeving. Op 30 januari 2024 wordt het plan behandeld in de gemeenteraad vastgesteld.

“Met de bouw van deze 425 appartementen levert Wassenaar een belangrijke bijdrage aan de regionale woningbouwopgave. We verwachten dat er veel interesse zal zijn om op deze locatie op de grens van de gemeente Wassenaar met Den Haag te wonen”’, aldus wethouder Wonen, Ritske Bloemendaal.

 

Maatschappij Wassenaar Residentie Parkzicht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×