Burgemeester Nadine Stemerdink tijdens haar terugblik op 2023 in Kasteel Duivenvoorde. (Foto: Marjolein Altena)

Burgemeester: '2023 geen saai jaar in Voorschoten'

Geen nieuwjaarsreceptie in de raadszaal, maar een eindejaarsreceptie op het kasteel. Als het aan burgemeester Stemerdink ligt, is dit een nieuwe traditie. “Een mooie locatie met veel kerstsfeer, dat wilde ik de inwoners en ondernemers aanbieden.” In haar toespraak keek ze terug op 2023. “Het was geen saai jaar.”

Ze is ongelofelijk trots op Voorschoten. “Niet alleen op de inwoners en de vrijwilligers, maar ook op de ambtelijke organisatie. Die werkt snoeihard.” Ze blikte ook terug op het treinongeval in april. “Dan denken we ook aan het dodelijk slachtoffer en zijn nabestaanden. Het was een moeilijke tijd waarbij heel veel werk is verzet, door omwonenden en hulpverleners tijdens het ongeluk maar ook in de weken en maanden daarna. Verder waren er dit jaar maar liefst twee verkiezingen. En dat vergt enorm veel werk, voor de ambtenarenorganisatie en de vele vrijwilligers.”

Glazen bol
Wat staat er te gebeuren in 2024? “Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar er moeten keuzes worden gemaakt, zoals onder andere het definitief bepalen van de locaties voor flexwoningen. Dat wordt een lastige afweging. Ook de woonvisie moet worden ingevuld, bouwen voor jongeren en senioren. Komend jaar worden rioleringsprojecten uitgevoerd, daar gaan inwoners echt wat van merken, en de rotonde voor het gemeentehuis wordt aangepakt, die moet echt verkeersveiliger worden.”

Stemerdink verwees ook naar de woorden van Claudia de Breij in de oudejaarsconference van vorig jaar. “Het komt niet goed, maar we gaan het goed maken. Als ik zie hoe wij in Voorschoten naar elkaar omkijken in moeilijke omstandigheden, heb ik er alle vertrouwen in.”

De volledige speech is op de website van de gemeente Voorschoten te lezen: www.voorschoten.nl/eindejaarsspeech

Burgemeester Stemerdink en wethouder Schokker tijdens de oudejaarsbijeenkomst van de gemeente Voorschoten in Kasteel Duivenvoorde.

Vrijwilligers
Voor Hubert Schokker is het eerste half jaar als wethouder in Voorschoten voorbij. Hij werd in mei van dit jaar vanuit Wassenaar naar het dorp gehaald als opvolger van de opgestapte René Zoetemelk. “Ik heb het heel erg naar mijn zin, Voorschoten is een levendig dorp. Hij toont zich vooral onder de indruk van de hoeveelheid vrijwilligers. “Ik zie een hele betrokken samenleving, dat leidt wel eens tot kritiek en vragen maar het is belangrijk dat dat kan.”

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×