(Video: Robbert Beurse, Foto's: Emile van Aelst)

Kerstmannen overspoelen Leidse straten tijdens Santarun

Ruim 1.200 kerstmannen liepen donderdagavond door de straten van het Leidse centrum voor de Rotary Santa Run Leiden die werd georganiseerd door de stichting Sport in Beeld en Rotary Leiden. Er werd geld mee opgehaald voor goede doelen.

De organisatie hoopte ook dit jaar weer op 1.574 deelnemers als knipoog naar Leidens Ontzet, maar die werden net niet gehaald. “Volgend jaar gaan we dat zeker halen”, zegt Anita America van de rotary stellig. De Santarun is een idee van de rotary uit Gorinchem en wordt sinds 2018 jaarlijks in Leiden georganiseerd. Als dubbele knipoog naar Leiden was het inschrijfgeld 15,74 euro.

Goede doel
Erg sportief hoef je niet te zijn voor de Rotary Run, want anders dan de naam suggereert, is het geen renwedstrijd maar een wandeling. Deelnemers zijn tijdens de wandeling regelmatig in cafés te vinden voor een drankje. Deelname is vooral voor de leuk, en het gaat minder om de winst. “Ik doe het voor al die lampjes, al die mensen, en voor het goede doel natuurlijk”, zegt een van de deelnemers.

De wandeling werd geopend door burgemeester Van der Velden, die de deelnemers ter aanmoediging toespeelde op zijn trompet. De opbrengst van het evenement gaat onder meer naar Stichting Matchis, die zich bezighoudt met stamceldonatie. Ook welzijnsorganisatie Radius en de Voedselbank Leiden e.o. delen mee in de opbrengst van in totaal 14.000 euro. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de Voedselbank, die het geld in natura uitgedeeld krijgt. De Rotary stelde hiervoor 650 tasjes met een ‘verrassende inhoud’ samen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×