(Foto: Casper Chaudron)

Energietoeslag onterecht uitgekeerd aan 160 inwoners

160 inwoners van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar hebben de energietoeslag 2023 gekregen, terwijl zij hier geen recht op hebben. Dat meldt de gemeente Voorschoten op haar website.

Het gaat om inwoners die jonger zijn dan 21 jaar en om inwoners die nog inwonend zijn en geen eigen energiecontract hebben. Door een fout in de selectie zijn hun gegevens meegenomen in de automatische uitbetaling.

De gemeente betreurt het voorval en werkt aan een oplossing om zulke fouten in de toekomst te voorkomen. Inwoners om wie het gaat, krijgen een brief met excuses en het verzoek om de onterecht ontvangen energietoeslag terug te betalen. “We beseffen dat het niet voor iedereen makkelijk zal zijn om het geld direct terug te betalen. Als het geld al is uitgegeven, dan zoeken we samen naar een oplossing. Als inwoners financiĆ«le problemen hebben, dan kijken we naar mogelijkheden om hen te helpen.”

In totaal is de energietoeslag 5.174 keer automatisch uitbetaald. Tot uiterlijk 1 februari 2024 kunnen inwoners de energietoeslag aanvragen als zij hier recht op hebben, maar deze niet automatisch kregen.

Maatschappij Regio Voorschoten Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×