Het gemeentehuis van Wassenaar. (Foto: Brigit Disseldorp)

VVD-raadslid Van Deursen stapt op na beschuldiging belangenverstrengeling

Monique van Deursen heeft per direct haar ontslag ingediend als raadslid voor de VVD Wassenaar. Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar werd Van Deursen door de oppositie beticht van belangenverstrengeling. Na die beschuldiging stapte het raadslid op.

Dinsdagavond stond een besluit over de herontwikkeling van de dorpskern op de agenda. De fractievoorzitter van oppositiepartij Lokaal Wassenaar, Jeroen Gankema, stelt dat Van Deursen geen eerlijk besluit hierover kan nemen omdat ze zelf een winkel in het dorp runt. Een standpunt dat haar partij, VVD Wassenaar, bestrijdt. “Monique, die naast het raadslidmaatschap een sanitairwinkel in het dorp runt, heeft nooit invloed uitgeoefend op de ontwikkeling van het plan voor de dorpskern. Zij heeft nooit geprobeerd dit plan, dat over een vrij groot gebied gaat, aan te passen in persoonlijk belang”, laat een woordvoerder van de partij in een schriftelijke reactie weten. Van Deursen voelde zich na de beschuldiging dusdanig ‘belast’ dat ze haar ontslag indiende.

Na het opstappen van Van Deursen kwamen de twintig overgebleven raadsleden niet tot een besluit over de plannen voor de dorpskern. Met tien stemmen voor en tien stemmen tegen kon geen besluit worden genomen. In januari staat de kwestie opnieuw op de agenda.

Maatschappij Politiek Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×