Feestband Kleintje Pils op de drijvende ijsbaan. (Foto: Leo de Vogel)

Inzamelactie drijvende schaatsbaan voor kinderziekenhuis LUMC

Een euro terug, of je statiegeld schenken aan het goede doel. Bezoekers van de drijvende ijsbaan in het centrum van Leiden kunnen statiegeldbekers doneren voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC. Woensdagavond was er op de ijsbaan extra aandacht voor de inzamelactie, waarbij ook feestband Kleintje Pils optrad.

Met opzwepende populaire muziek werd op de Rijn sfeer gemaakt. Joost van der Wal van de drijvende ijsbaan legt uit waarom gekozen is voor het kinderziekenhuis van het LUMC als goed doel: “We zijn een lokale stichting die plezier in bewegen stimuleert en hier past een lokaal goed doel bij. Bovenal is plezier en bewegen belangrijk voor het herstel van zieke kinderen en preventie.”

Naast het doneren van de statiegeldbekers kan er ook gedoneerd worden via donatieboxen en QR-codes. De opbrengst wordt door het kinderziekenhuis gebruikt voor extra zorg buiten de medische zorg om, zoals muziek aan bed en bingo. Op 25 januari wordt op de vrijwilligersborrel van de organisatie de cheque met de opbrengst uitgereikt aan het kinderziekenhuis. Het is spannend, want de organisatoren houden de tussenstand van het ingezamelde geld vooralsnog geheim.

Schaatsen op de Nieuwe Rijn kan nog dagelijks tot en met 7 januari.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×