Zowel op woensdag als op donderdag ontving Jeugddorp Leiden negentig kinderen bij de kersteditie. (Video: Brigit Disseldorp)

Eerste kersteditie Jeugddorp: 'We misten wel eens iets tussendoor'

Jeugddorp Leiden introduceert dit jaar voor het eerst een kersteditie. Op woensdag en donderdag ontving het Jeugddorp op beide dagen negentig kinderen bij de wat kleinere editie van het Jeugddorp in de zomer.

Bij de kersteditie van Jeugddorp Leiden vonden activiteiten plaats die passen bij de tijd van het jaar. Zo konden de kinderen oliebollen en koekjes bakken, zelf een kerstboom versieren en ’s avonds broodjes bakken bij een vuurton.

De kersteditie is ontstaan vanuit het enthousiasme van de vrijwilligers. “We vonden dat het in de zomer een beetje eentonig werd”, vertelt Jordy Piket, vrijwilliger bij Jeugddorp Leiden. “Voor onszelf misten we wel eens iets tussendoor”. Zo ontstond het idee om Jeugddorp ook in de kerstvakantie te organiseren.”

Dat idee blijkt erg in de smaak te vallen bij de deelnemende kinderen. In eerste instantie waren er zestig plekken per dag beschikbaar, maar later werd dat door de grote belangstelling opgehoogd naar honderd plekken. Wegens het enthousiasme overweegt het team van Jeugddorp Leiden om ook volgend jaar een kersteditie te organiseren.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×