Deelnemers gingen schaatsend het jaar uit. (Foto's en video: Anita Janssen)

Schaatsend het jaar uit: honderd rondjes en oliebollen in IJshal De Vliet

Bij een gemiddelde temperatuur van 9 graden is het natuurijs in Nederland ver te zoeken. Voor wie toch schaatsend het jaar af wilde sluiten organiseerde IJshal De Vliet een schaatstocht op de nieuwe ijsbaan. Deelnemers probeerden tussen 8 uur en 10 uur zoveel mogelijk rondjes op de baan te maken. Na afloop van de Oliebollen marathon werden ze beloond met warme chocolademelk en uiteraard een verse oliebol.

Omdat de niveau’s van de schaatsers flink uiteenlopen en het, volgens de organisatie geen wedstrijd maar ‘vooral gezellig’ moet zijn, werden er drie groepen gemaakt. “Deelnemers mochten kiezen of ze 75, 100 of 150 rondjes schaatsen. Dat zijn flinke afstanden, want 100 rondjes is al ongeveer 25 kilometer”, legt organisator Daniëlla Moolenaar uit.

Iedere groep werd geleid door een ‘gangmaker’ die het tempo aangeeft. Toch blijkt de realiteit iets minder strikt dan de regels in eerste instantie doen vermoeden. “Als je na een paar rondjes afhaakt is dat natuurlijk ook goed. Het gaat erom dat iedereen plezier op het ijs heeft”, lacht Moolenaar.

De organisatie kijkt tevreden terug op de eerste editie van de Oliebollen marathon. “Het heeft onze verwachtingen overtroffen”, zegt Moolenaar. Grote kans dat het evenement op 31 december 2024 terugkeert.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×