Ruben van der Post van de Warmondse IJsclub: "In ploegendienst gewerkt om de ijsbaan voor te bereiden." (Foto: Louis Smit)

Natuurijsbaan bij Merenwijk geopend

De natuurijsbaan bij de Merenwijk is dinsdagochtend geopend. Vroeg in de ochtend werd het ijs gemeten en goed bevonden, waarna de eerste schaatsers hun rondjes konden maken. Dienstdoend ijsmeester Ruben van der Post van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) rekent erop dat de baan tot donderdagmiddag gebruikt kan worden omdat de temperatuur dan mogelijk gaat oplopen.

“Onze vrijwilligers hebben sinds zondag in ploegendienst aan de voorbereiding gewerkt. Een speciale sproeimachine heeft ongeveer zeventig ronden gemaakt om het water in laagjes over de oppervlakte te verdelen, zodat de binnenbocht een ijslaag kreeg van 14 mm en de buitenbocht een ijslaag van 18 mm”, zo zegt Van der Post.

De WIJC opent de ijsbaan alleen voor zijn schaatsende leden (420 in totaal) en natuurijsabonnees (900). Wel is het voor anderen nog mogelijk zich bij de ingang in te schrijven als natuurijsabonnee. Je betaalt dan per jaar vijftien euro voor toegang voor jezelf en je inwonende gezinsleden. Als het ijs goed blijft, is de ijsbaan open tot 17.00 uur. In de avond kan van 19.00 tot 22.00 uur geschaatst worden.

Regio
Ook elders in de regio wordt gewerkt aan het klaarmaken van natuurijsbanen. IJsmeester John de Lange van de Vereniging IJssport Leiderdorp zegt te hopen dat de Leiderdorpse baan woensdag open kan. IJsclub Zoeterwoude laat weten dat de ijsbaan nog niet open kan omdat het ijs nog niet dik genoeg is.  Op de website van de IJsvereniging Rijndijk-Hoge Mors staat dat in de Stevenshof een prachtige ijsbaan ligt te wachten maar dat het ijs nog moet aansterken. We kijken van dag tot dag hoe de baan erbij ligt”, zo is het bericht. De website van IJsclub Oegstgeest meldt kortweg: “De ijsbaan is gesloten”. De Voorschotense ijsmeester Adri Hendriks zei eerder te hopen dat de Voorschotense baan donderdag open kan.

  • De sproeimachine. (Foto: Louis Smit)
    De sproeimachine. (Foto: Louis Smit)
  • (Foto: Louis Smit)
    (Foto: Louis Smit)
  • De ijsmeting (Foto: WIJC)
    De ijsmeting (Foto: WIJC)
Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×